Κατηγορίες άρθρων

 Πώς η ηγεσία των παγκόσμιων καπιταλιστών παγίδευσε και την ελληνική αριστερά

Αρχική σελίδα
Εξωτ. πολιτική/ Διπλωματία
Εθνικά θέματα
Κοινωνία
Πολιτισμός
Θρησκεία
Διεθνή
Βιβλιογραφία/ Συνδέσεις
Εκδηλώσεις
Οπτικοακουστικό
υλικό
Δελτία
Ενημέρωσης
Ιστολόγιο
Αντίβαρου
Άγρα γραπτών
Πρόσφατα κείμενα
Με χρονολογική σειρά.
Δελτίο ενημέρωσης!
Εγγραφή Διαγραφή
Συγγραφείς

Αθανάσιος Γιουσμάς
Άθως Γ. Τσούτσος
Άκης Καλαιτζίδης
Αλέξανδρος Γερμανός
Αλέξανδρος-Μιχαήλ Χατζηλύρας
Αλέξανδρος Κούτσης
Αμαλία Ηλιάδη
Ανδρέας Σταλίδης
Ανδρέας Φαρμάκης
Ανδρέας Φιλίππου
Αντώνης Κ. Ανδρουλιδάκης
Αντώνης Λαμπίδης
Αντώνης Παυλίδης
Απόστολος Αλεξάνδρου
Απόστολος Αναγνώστου
Αριστείδης Καρατζάς
Αχιλλέας Αιμιλιανίδης
Βάιος Φασούλας
Βαν Κουφαδάκης
Βασίλης Γκατζούλης
Βασίλης Ζούκος
Βασίλης Κυρατζόπουλος
Βασίλης Πάνος
Βασίλης Στοιλόπουλος
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)
Βασίλης Φτωχόπουλος
Βένιος Αγελόπουλος
Βίας Λειβαδάς
Βλάσης Αγτζίδης
Γεράσιμος Παναγιωτάτος-Τζάκης
Γιάννης Διακογιάννης
Γιάννης Θεοφύλακτος
Γιάννης Παπαθανασόπουλος
Γιάννης Τζιουράς
Γιώργος Αλεξάνδρου
Γιώργος Βλαχόπουλος
Γιώργος Βοσκόπουλος
Γιώργος Βότσης
Γιώργος Κακαρελίδης
Γιώργος Καστρινάκης
Γιώργος Κεκαυμένος
Γιώργος Κεντάς
Γιώργος Κολοκοτρώνης
Γιώργος Κουτσογιάννης
Γιώργος Νεκτάριος Λόης
Γιώργος Μαρκάκης
Γιώργος Μάτσος
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
Γιώργος Σκουταρίδης
Γιώργος Τασιόπουλος
Γλαύκος Χρίστης
Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Δημήτρης Γιαννόπουλος
Δημήτριος Δήμου
Δημήτρης Μηλιάδης
Δημήτριος Γερούκαλης
Δημήτριος Α. Μάος
Δημήτριος Νατσιός
Διαμαντής Μπασάντης
Διονύσης Κονταρίνης
Διονύσιος Καραχάλιος
Ειρήνη Στασινοπούλου
Ελένη Lang - Γρυπάρη
Ελευθερία Μαντζούκου
Ελευθέριος Λάριος
Ελλη Γρατσία Ιερομνήμων
Ηλίας Ηλιόπουλος
Θεόδωρος Μπατρακούλης
Θεόδωρος Ορέστης Γ. Σκαπινάκης
Θεοφάνης Μαλκίδης
Θύμιος Παπανικολάου
Θωμάς Δρίτσας
Ιωάννης Μιχαλόπουλος
Ιωάννης Χαραλαμπίδης
Ιωάννης Γερμανός
Κρίτων Σαλπιγκτής
Κυριάκος Κατσιμάνης
Κυριάκος Σ. Κολοβός
Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου Σταμπουλής
Κωνσταντίνος Ναλμπάντης
Κωνσταντίνος Ρωμανός
Κωνσταντίνος Χολέβας
Λαμπρινή Θωμά
Μαίρη Σακελλαροπούλου
Μανώλης Βασιλάκης
Μανώλης Εγγλέζος - Δεληγιαννάκης
Μάρκος Παπαευαγγέλου
Μάρω Σιδέρη
Μιλτιάδης Σ.
Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Μιχάλης Κ. Γκιόκας
Νέστωρ Παταλιάκας
Νικόλαος Μάρτης
Νίκος Ζυγογιάννης
Νίκος Καλογερόπουλος Kaloy
Νίκος Λυγερός
Νίκος Παπανικολάου
Νίκος Σαραντάκης
Νίνα Γκατζούλη
Παναγιώτης Α. Μπούρδαλας
Παναγιώτης Ανανιάδης
Παναγιώτης Ήφαιστος
Παναγιώτης Α. Καράμπελας
Παναγιώτης Καρτσωνάκης
Παναγιώτης Φαραντάκης
Παναγιώτης Χαρατζόπουλος
Πανίκος Ελευθερίου
Πάνος Ιωαννίδης
Πασχάλης Χριστοδούλου
Παύλος Βαταβάλης
Σοφία Οικονομίδου
Σπυριδούλα Γρ. Γκουβέρη
Σταύρος Σταυρίδης
Σταύρος Καρκαλέτσης
Στέλιος Θεοδούλου
Στέλιος Μυστακίδης
Στέλιος Πέτρου
Στέφανος Γοντικάκης
Σωτήριος Γεωργιάδης
Τάσος Κάρτας
Φαήλος Κρανιδιώτης
Φειδίας Μπουρλάς
Χρήστος Ανδρέου
Χρήστος Δημητριάδης
Χρήστος Κηπουρός
Χρήστος Κορκόβελος
Χρήστος Μυστιλιάδης
Χρήστος Σαρτζετάκης
Χριστιάνα Λούπα
Χρίστος Δαγρές
Χρίστος Δ. Κατσέτος
Χρύσανθος Λαζαρίδης
Χρύσανθος Σιχλιμοίρης
Gene Rossides
Marcus A. Templar

Επικοινωνία
Οι απόψεις σας είναι ευπρόσδεκτες!
 

 


Πώς η ηγεσία των παγκόσμιων καπιταλιστών παγίδευσε και την ελληνική αριστερά

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος
πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Αντίβαρο, Μάϊος 2008


 

Ζούμε εποχές μεγάλων ανατροπών! Τόσων που κανείς δεν είχε διανοηθεί ότι θα συντελεστούν με τέτοιες ταχύτητες. Οι εχθροί του λαού στις περιφερειακές καπιταλιστικές συγκροτήσεις ταυτίζονται με τους εχθρούς του έθνους!

Οι μεταλλαγμένοι είναι το νέο υποπροϊόν που κατακλύζει την πολιτική σκηνή.

Ο πολιτική μεταμόρφωση είναι συχνό φαινόμενο. Η μετάλλαξη της πολιτικής ουσίας μορφοποιεί εκ νέου τα ιστορικά υποκείμενα. Η επίθεση γίνεται από τους ισχυρούς καπιταλιστικούς κύκλους με παγκόσμια δράση, ώστε  με τήν «εκ των έσω», άλωση των κομμάτων της αριστεράς, να επιτύχουν λαϊκή νομιμοποίηση και αποδοχή.                                                                                                                             Το ΠΑΣΟΚ περισσότερο και το ΚΚΕ εσωτερικού εν μέρει, υποτίθεται ότι εξέφρασαν την πατριωτική και ελληνοκεντρική κεντροαριστερά στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Το μεν ΠΑΣΟΚ μεταλλάχθηκε ολοκληρωτικά τα τελευταία 15 χρόνια και πέρασε στη όχθη της αμερικανικής σφαίρας επιρροής πολεμώντας και φιμώνοντας κάθε πατριωτική και διεθνιστική  φωνή ( αντί για αλληλεγγύη με τους αμυνόμενους Σέρβους, συμμετείχε στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας - αντί για αλληλεγγύη στους αμυνόμενους Άραβες, διευκόλυνε την απόσυρση των Σύρων από τον Λίβανο για χάρη του Ισραήλ ).        

Οι θέσεις του για όλα τα εθνικά θέματα σε τίποτε δεν θυμίζουν, αλλά  αντίθετα εναντιώνονται στις γραμμές που χάραξε ο Α Παπανδρέου. Με τη  στάση του το ΠΑΣΟΚ  στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων (άνω ή νέα Μακεδονία) δεν χωρά αμφιβολία, ότι σέρνεται πίσω από τις εντολές των ΗΠΑ.

Ο Γ Παπανδρέου είναι σίγουρα ο πιο μεταλλαγμένος  αρχηγός κόμματος στη Ελλάδα, μιας και πέταξε στα σκουπίδια την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου!!  

Το δε ΚΚΕ εσωτερικού, αφού έβγαλε την σημαία από το έμβλημα του,(το κάψιμο έγινε της μόδας), μετατράπηκε σταδιακά σε ευρωκομμουνιστικό και στην συνέχεια ευρωατλαντικό κόμμα. Η  υπάρχουσα κάποτε νησίδα αριστερής και πατριωτικής έκφρασης του  καταποντίστηκε ιδεολογικά από τις εσωκομματικές ίντριγκες.

 Στο σύνολο της η νεωτερική-μετανεωτερική-«εκσυγχρονισμένη» αριστερά είναι πλέον στην αγκαλιά της νέας τάξης πραγμάτων και απολογητής-προωθητής της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.

 Ο κ Αλαβάνος  έχει γίνει άτυπος βοηθός της κ Μπακογιάννη και τρέχει Σκόπια-Άγκυρα για να προωθήσει τις παροτρυνόμενες και συνταυτιζόμενες με τις ΗΠΑ  κοσμοπολίτικες απόψεις του. Τα σύγχρονα  πολιτικά γιουσουφάκια κάνουν όλα τα θελήματα..   

Ο σύγχρονος καπιταλισμός εφεύρε ένα πολυσύνθετο ιδεολόγημα παγίδα (ανάλογο της θεωρίας των σταδίων) μέσω του οποίου εγκλώβισε την αριστερά σε παγκόσμιο επίπεδο: «Την κατάργηση 1 ) των κρατικών  συνόρων 2) των εθνών 3 ) των γλωσσικών διαφορών».                                                                                                                            Στην θέση τους θα επέλθει : «1) η ανοικτή κοινωνία 2) ο πολυπολιτισμός 3) η αγγλική γλώσσα».

Αυτό θα είναι το πρώτο στάδιο του μετακαπιταλιστικού και υποτίθεται προσοσιαλιστικού συστήματος!! Η ομοιομορφία που θα επικρατήσει, θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των καταναλωτικών προτύπων και συνηθειών, θα μειώσει τα κόστη και θα επιβάλει τον μονόδρομο των επιλογών.

Επιτέλους, λένε οι υπέρμαχοι του νέου δόγματος, «θα σταματήσουν οι εχθρικοί στην παγκοσμιοποίηση εθνικισμοί και οι κρατικές πολεμικές συγκρούσεις αντίστασης  στο ΝΑΤΟ, που θα επιτίθεται όπου θέλει. Θα περιοριστεί δραστικά  η ακατάληπτη πολυγλωσσία και θα έλθει σιγά-σιγά ο παγκόσμια ομοιόμορφος άνθρωπος απαλλαγμένος από μίση και έριδες». Αυτός «ο πολίτης του κόσμου»,(ιδιώτης κατ ουσία), θα είναι ο ειρηνοποιός βοηθός της «παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης».παγκόσμιας δικτατορίας των  αδίστακτων παγκοσμιοκρατόρων). (Ευφημισμός της

Οι τοπικοί πολιτισμοί, οι ιστορικοί λαοί, τα προαιώνια έθνη, οφείλουν να υποταχθούν στη πεφωτισμένη ηγεσία του πλανήτη οδηγούμενα στην λήθη της ιστορίας τους και την εγκατάλειψη των αξιών τους !!

Ο καπιταλισμός δηλαδή, αφού επεκταθεί παγκόσμια (ιμπεριαλισμός), θα ωριμάσει και θα παραδώσει δήθεν εθελοντικά και σταδιακά, τα σκήπτρα  από τους άπληστους, στους δικαιότερους(πεφωτισμένους) διαχειριστές της ανθρωπότητας!!

Αιχμή αυτής της χίμαιρας  είναι το αναρχικό κίνημα των καλά οργανωμένων αντιεξουσιαστών. Ο παγκόσμιος ιστός της αράχνης έχει εξαπλωθεί και συντονίζεται με απόλυτη πειθαρχία, στρατιωτικό βήμα, βίαιες επιθέσεις και υπεράσπιση των κατευθυνόμενων προς  μετεγκατάσταση  πληθυσμών.

Δόρυ, τα πρώην σοσιαλιστικά σοσιαλδημοκρατικά και πρώην κομμουνιστικά κόμματα και οι  ιδιώτες νεοφιλελεύθεροι ακτιβιστές. Ενίοτε μάλιστα σμίγουν όπως πρόσφατα: Μάνος-Ανδριανόπουλος-Ανδρουλάκης-Δαμανάκη-Γ Παπανδρέου.

Ασπίδα, οι  μεταφραστές-διανοούμενοι  που θα αναλάβουν την  ιδεολογική εκκαθάριση των  αντιδράσεων και θα αποκρούσουν την αποκάλυψη του θεωρητικού ατοπήματος που επιχειρείται σε βάρος των λαών. Ποτέ  ξανά, τόσοι πολλοί καθηγητάδες, δεν εντάχθηκαν στο ενιαίο σχέδιο αφελληνισμού- αποεθνοποίησης της εκπαίδευσης και δεν μήδισαν ομαδικά. Ποτέ δεν έχτισαν ταυτόχρονα τόσες βίλες και δεν αγόρασαν παράλληλα τόσα πανάκριβα αυτοκίνητα, ποτέ δεν είχαν τέτοιο θράσος και αντιεπιστημονικές εμμονές. Ποτέ παλαιότερα δεν τόλμησαν να μετατρέψουν σε ιδεολόγημα τόσα ψεύδη!

Σύμμαχοι, οι διεφθαρμένες, τυφλές κομματικές γραφειοκρατίες που υπακούουν σε κάθε εντολή που δίνεται άνωθεν προσδοκώντας μερίδια εξουσίας.

Οι υποδεέστεροι αυτοί τύποι, που τους πέφτουν τα σάλια στην θέα και την προσμονή μιας προσωπικής ανταμοιβής, είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν το κόμμα-μειοδότη, ενάντια στα συμφέροντα του λαού και του έθνους!

Στόχοι  προς υπονόμευση, διάβρωση και εξόντωση 1) η θρησκευτική συνείδηση και  ταυτότητα, 2) ο πολιτικός διεθνισμός και το αλληλέγγυο αίσθημα δικαίου των λαών που αντιστέκονται  στην επίθεση 3) η ιστορική διαχρονική  μνήμη και συνείδηση.

Μέσα, η κατασκευή τεχνητών μειονοτήτων, η σχεδιασμένη μεταναστευτική εγκατάσταση πληθυσμών. Το σχέδιο της μειονοτικής πολυδιάσπασης εκφέρεται ως δήθεν πολυπολιτισμός γκετοποιημένων φυλετικών και θρησκευτικών-παραθρησκευτικών ομάδων! Χρησιμοποιούνται επίσης τσιγγάνοι –ομοφυλόφιλοι-ψευδοεθνοτικές ομάδες-χρήστες ναρκωτικών-σωματέμποροι λαθρομεταναστών. 

Σύμμαχοι, το μεγάλο κεφάλαιο, τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, οι  στρατολογημένοι πολιτικοί υπάλληλοι. Η καταλήστευση των εισοδημάτων από τα εξωφρενικά υπερκέρδη των τραπεζών δεν είναι τυχαίο γεγονός. Η ροή ενημέρωσης που φιλτράρει τις «εκτός γραμμής» απόψεις, τα δημοσιογραφικά επιτελεία που θυμίζουν σύσκεψη στρατιωτικών του πενταγώνου στο θάλαμο επιχειρήσεων. Οι λογής προσφερόμενοι πολιτικοί διεκπεραιωτές που συνηγορούν με αντάλλαγμα το αξίωμα, την υποστήριξη, την κάλυψη, την προβολή και ανάδειξη, την παροχή μερίσματος εξουσίας και χρήματος!!

Ενεργούμενα, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, μανδύες περάσματος της «γραμμής». Το ποιοί έδρασαν για την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είναι γνωστό, δείτε τους που και πώς πρωτοστατούν τώρα στην Ελλάδα!

Οι οργανώσεις  δήθεν ανθρωπίνων δικαιωμάτων λογιζόμενων όμως, ως ατομικών. Οι πρωτομάστορες αυτοί, εκμεταλλευόμενοι τις κοινωνικές ευαισθησίες των πολιτών, τους μετατρέπουν άθελα τους σε όργανα εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων πχ στήριξη του αιτήματος για την νομιμοποίηση των σαηεντολόγων-πρακτόρων του NSI των ΗΠΑ.

Οι συμμετέχοντες σε μυστικές εταιρείες. Έχουν ιδρυθεί τόσες πολλές, που στρατολογούν όποιον συναντήσουν  μπροστά τους, για να μυηθούν στα ανώτερα κλιμάκια που υποτίθεται ότι συνδέονται με την ελίτ των  παγκοσμιοκράτορων.

Στα πλαίσια αυτά, η πολιτική έγινε μόδα και εκφέρεται με ελαφρύ ύφος, κούφιους εξυπνακισμούς και πομπώδεις πομφόλυγες. Η τηλεκρατορία αρέσκεται στο να βγάζει στο προσκήνιο αναλώσιμους, ρηχούς τύπους που «πουλάνε τηλεθέαση». Προκρίνουν μάλιστα, ακίνδυνους και «συμμορφωμένους προς τας υποδείξεις»!

Άκαπνοι και αβασάνιστοι νεόκοποι, που επιλέγονται από τα μέσα προβολής και ανάδειξης τους, οδηγούνται εν αγνοία τους στο προσκήνιο για να περάσουν  τις ιδέες της νέας εποχής, που τους έχει διαποτίσει η νέα τάξη πραγμάτων. Κάποιοι άλλοι στέλνονται, μέσω πρεσβείας των ΗΠΑ, με υποτροφίες στα πανεπιστημιακά κέντρα επιλογής εκκολαπτόμενων διαχειριστών εξουσίας!

Ο ολοκληρωτισμός αυτός απειλεί την ύπαρξη του προοδευτικών ιδεών καθώς έχει εισχωρήσει και διαβρώσει το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Ήδη ετοιμάζεται μια νέα τεχνητή γενιά «αρχηγών», τα προσεχή χρόνια). μεταξύ των οποίων και αλλοδαποί μετανάστες που θα εκπροσωπήσουν πρώτιστα την Αλβανική μειονότητα στους πολιτικούς θεσμούς και το κοινοβούλιο,(Σχέδιο για ταχύτατη υλοποίηση

Η παραλυτική διείσδυση των καταλυτικών κοσμοθεωρήσεων της παγκοσμιοποίησης στις ιδέες της αριστεράς,(επινοήσεις διακεκριμένων καλοπληρωμένων κονδυλοφόρων), την αφόπλισε ιδεολογικά και την αφομοίωσε στα πλαίσια ενός ιδιότυπου πολιτικού γενιτσαρισμού!  

Ανίκανη πλέον να αντισταθεί παρδαλίζει επιφωνήματα ατομικών (νεοφιλελεύθερων ατομικιστικών) δικαιωμάτων, εγκαταλείποντας τα πολιτικά και εθνικά δικαιώματα!

Η  χαμένη τιμή της αριστεράς έχει πλέον παραδοθεί στα χέρια των ιδεολογικών βιαστών της, που της ασκούν επιπλέον ένδικα μέσα για την πατρότητα των νόθων ιδεολογημάτων τους!

Η απάντηση στους μεταλλαγμένους είναι απλή, αυτά που πρεσβεύουν είναι πλέον γνωστά! Δεν θα περάσουν! Και για να είμαστε όμως σίγουροι, ότι ο ξυπνητός εφιάλτης δεν θα μας υπονομεύσει, σπεύσατε όλοι πάραυτα!!

 

 

 

         

http://www.antibaro.gr