Το Δημογραφικό Πρόβλημα και το Μέλλον του Ελληνισμού

Του Ευάγγελου Τσίρκα

Προέδρου του ΔΙΚΤΥΟΥ 21

ΓΕΝΙΚΑ

Το δημογραφικό είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά προβλήματα του τόπου, το οποίο μπορεί να είναι ο καταλύτης ακόμη και για την επιβίωση του έθνους μας.


Χωρίς να εμπίπτει μέσα στις φιλοδοξίες μου να εξαντλήσω το θέμα στον πολύ περιορισμένο χώρο ενός άρθρου, θα προσπαθήσω να θέσω μερικούς από τους προβληματισμούς μου και να προτείνω κάποιες αντιμετωπίσεις του προβλήματος

Η Δημογραφία μίας χώρας ακολουθεί φυσικούς νόμους. Ένας από αυτούς που εφαρμόζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο νόμος των συγκοινωνούντων δοχείων. Οι μεταναστεύσεις λαών ή και οι πολεμικές εισβολές γίνονται πάντα από υπερπληθυσμιακές Χώρες σε άλλες , συνήθως γειτονικές , όπου το ανθρώπινο δυναμικό ή γηράσκει , ή μειούται. Αν δε η χώρα – δέκτης είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από τους μεταναστεύοντες πληθυσμούς , τότε είναι απολύτως βεβαία η ειρηνική ή βίαιη μετακίνηση των πληθυσμών. Σε αυτό το σημείο πρόκλησης προς τους γείτονές μας βρίσκεται στην παρούσα περίοδο η Χώρα μας. Με ένα εξαιρετικά χαμηλό δείκτη γεννητικότητος και μια σχετικός ανθούσα οικονομία η Ελλάδα γίνεται προκλητική για τους γείτονες και εδώ είναι το πρόβλημά μας.

Εκτός όμως από αυτά τα θεωρητικά , υπάρχουν συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία , τα οποία θα έπρεπε όλους μας , αλλά πιο πολύ τις Ηγεσίες οι οποίες ρυθμίζουν τις τύχες αυτού του τόπου να μας έχουν θέσει σε συναγερμό. Φαίνεται όμως ότι άλλες προτεραιότητες τίθενται , αφήνοντας το πρόβλημα να γίνεται συνεχώς και δυσκολότερο στην επίλυσή του.

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΣ

Αν ξεκινήσουμε από κάποιες πραγματικότητες θα μπορούσαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Προκύπτει ότι το 33,28% των γεννήσεων που έγιναν εκεί , προέρχονται από αλλοδαπές γυναίκες.

ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και πολλά άλλα στοιχεία που συμβάλλουν . Οι αρνητικές επιδράσεις της Υπογεννητικότητας είναι πολλών κατηγοριών. Μερικές από αυτές πολύ συνοπτικά μπορούν να συνοψισθούν στις παρακάτω γενικές κατηγορίες :

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ

Κάποια από τα μέτρα τα οποία επειγόντως πρέπει να ληφθούν , καλύπτουν τους παρακάτω τομείς :

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ασφαλώς πρόθεσή μου δεν είναι τίποτε περισσότερο από μία απλή προσέγγιση του θέματος. Ελπίζω όσα πιο πάνω αναγράφονται , να περάσουν στην προσοχή των αρμοδίων , ώστε να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος . Διαφορετικά θεωρώ ότι επίκαιρη θα είναι η επισήμανση του Κλεμανσώ , ο οποίος αναφερόμενος το 1919 στη Συνθήκη των Βερσαλλιών μετά τον νικηφόρο για τη Γαλλία Α ‘ Παγκόσμιο Πόλεμο έλεγε : ‘’ εάν η Γαλλία απομακρυνθεί από τις πολυμελείς οικογένειες , τότε όσους όρους και αν βάλουμε στη συνθήκη , ακόμη και αν αφαιρέσουμε όλα τα όπλα από τη Γερμανία , η Γαλλία θα χαθεί τελικά , γιατί δεν θα υπάρχουν πλέον Γάλλοι ‘’ . Και εμείς έχουμε απομακρυνθεί από την ωραία αυτή πολυμελή οικογένεια.

Ας μη βρεθούμε στην ανάγκη να δούμε πραγματοποιούμενη την ιστορική αυτή επισήμανση. Ε . Τσίρκας / 22 Δεκεμβρίου 2000

 

 

  1. Έρευνα της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος
  2. Από στοιχεία του Αρεταίειου Νοσοκομείου Αθήνας και του νοσοκομείου ΄΄Αλεξάνδρα΄΄ , προκύπτει ότι το 16,46% των αλλοδαπών είναι Αλβανίδες και το 16,82% από γυναίκες άλλων χωρών.
  3. Στοιχεία του Δήμου Αθηναίων για το έτος 1999
  4. Λευκή Βίβλος του ΥΕΘΑ για τις ένοπλες Δυνάμεις έτους 1995 / Γράφημα 5
  5. Ο ΟΑΕΔ εκτιμά ότι σήμερα οι οικονομικοί μετανάστες είναι περίπου 700.000 , ενώ οι νομιμοποιημένοι μετανάστες ανέρχονται σε 352.632 εκ των οποίων το 65% είναι Αλβανοί , με δεύτερους σε πολύ μεγάλη απόσταση (6,53%) τους Βουλγάρους.
  6. Μιχάλης Γκιώκας , ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΑΛΞΗΣ Ιουνίου 1997 , σελίδα 34.