ΠΑΡΟΝ: Κυριακή 25/11/2001

Σε σπίτι υπουργού οργανώθηκε η παραπληροφόρηση

     

● Ποιός ο ρόλος του Μ. Παπακωσταντίνου

● Στενός συνεργάτης του Ρέππα, ο οποίος τον διόρισε και σύμβουλό του και φίλος του Πανταγιά ο Μ. Βασιλάκης που ομολόγησε τη συμμετοχή του στο «χαλκείο»

     

Έχει περάσει ένας μήνας απ' την συγκλονιστική αποκάλυψη - ομολογία του αρθρογράφου Μαν. Βασιλάκη (Ενώπιον δικαστηρίου), ότι την περίοδο της παράδοσης Οτσαλάν συμμετείχε σε «πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης» με «κατευθυνόμενες πληροφορίες» και τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΕΣΗΕΑ έχουν επιλέξει την δίκην-παχυδέρμων σιωπή για ένα θέμα που θα έπρεπε, απ' την πρώτη στιγμή να τις ευαισθητοποιήσει!      

 Επειδή ακόμη και στην Ελλάδα του Σημίτη η σιωπή και η ανοχή απέναντι σε ομολογημένες πράξεις συμμετοχής σε κυκλώματα παραπληροφόρησης δεν μπορεί, δεν γίνεται να περάσει έτσι, το «Π» θα επιμείνει να θέτει αυτό το θέμα (θέμα μέγιστης πολιτικής και ηθικής τάξης και για την κυβέρνηση και για την ΕΣΗΕΑ), έως ότου αναγκασθούν να πάρουν θέση όσοι έχουν αυτή την ευθύνη. Ακόμη και κόντρα σε τείχη σιωπής, που έχουν υψωθεί και από τους τότε προστάτες του κ. Βασιλάκη (Σκανδαλίδη, Ρέππα, Κύρκο, Μίκη, Θ. Γεωργακόπουλο, εφημερίδα «Αυγή» κ.α.) και απ' ό σους έχουν σήμερα συμφέρον να μην αποκαλυφθούν τα κυκλώματα.       

 Διευκρινίζουμε, πως δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα ο Μαν. Βασιλάκης, προς τον οποίο εκφράζουμε τη συμπάθειά μας για την εγκατάλειψή του, όπως ο ίδιος ομολογεί με τη δήλωσή του, απ' τους τότε «φίλους» του.

 Μας απασχολεί όμως τα μέγιστα - και γι' αυτό θα επιμείνουμε! - η αποκάλυψη των κέντρων παραπληροφόρησης, τα οποία θεωρούμε καρκινώματα στη λειτουργία της Δημοκρατίας.           

Ποιοί συμμετείχαν...         

Σήμερα το «Π» κάνει δύο σημαντικές αποκαλύψεις για το επίμαχο ζήτημα. Και οι δύο σχετίζονται με την ένοχη κυβερνητική σιωπή.           

 Αποκαλύπτουμε λοιπόν, πως ο Μαν. Βασιλάκης την επίμαχη περίοδο συνεργαζόταν και με τον τότε υπουργό Τύπου Δημ. Ρέππα και με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, το Γ. Πσνταγιά!        

 Μάλισrα ο Δημ. Ρέππας (ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες του άραγε;) στις 13.3.2001, με κοινή απόφαση του ίδιου του υπουργού Παιδείας Π. Ευθυμίου τον διόρισε σύμβουλό του, με απόσπαση απ' το γυμνάσιο Αυλίδας, όπου υπηρετούσε ως καθηγητής!       

'Ισως επομένως η σημερινή κυβερνητική αυαισθησία - σιωπή να είναι ανεξήγητη...           

 Δεν γνωρίζουμε, αν ο κ, Βασιλάκης συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του και στο νέο υπουργό Τύπου Χρ. Πρωτόπαππα ή αν ο Δημ. Ρέππας τον πήρε μαζί του στο υπουργείο Εργασίας...      

 Η δεύτερη αποκάλυψη έχει να κάνει με τις επαφές που είχε την επίμαχη περίοδο ο κ. Βασιλdκης, προφανώς για το στήσιμο των παιχνιδιών παραπληροφόρησης.      

 Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας, μια από τις πιο σημαντικές συναντήσεις εκείνης της περιόδου πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώην υπουργού Μιχ. Πσπσκωνσταντίνου και συμμετείχαν η Μ. Δαμανάκη, ο Γ. Πανταγιάς, o ευρωβουλευτής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, ο Ριχάρδος Σωμερίτης και ένας υπουργός!        

 Εκεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκαν τα κείμενα κατά του «Δικτύου 21», του Σαμαρά, του Φ. Κρανιδιώτη, του Χρ. Γιαλλουρίδη και άλλων, κατά τα κείμενα, «παραφρόνων εθνικιστών».           

 Φαίνεται όμως, πως ο κ. Βασιλάκης έχει κι άλλες σπουδαίες επιδόσεις υπέρ του «εκσυγχρονισμού» και μάλιστα διαχρονικές.           

 Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου, στο ο ποίο μελετά και αναλύει τα γλωσσικά ατοπήματα του τότε προέδρου της ΝΔ Μ. Εβερτ. Το βιβλίο εκδόθηκε παραμονές των εκλογών του 1996 και συνέβαλε στην εκλογική νίκη του Κ. Σημίτη.          

 Να υποθέσουμε ότι και o καθηγητής κ. Βασιλάκης, μιας κι έχει ήδη εκδηλώσει την ευαισθησία του για την προστασία της ελληνικής γλώσσας, θα προετοιμάσει άλλο βιβλίο για τη συστηματική δολοφονία της απ' τον Κ. Σημίτη;       

'Η μήπως...      

Ερώτηση Καρατζαφέρη

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το επίμαχο όσο και σοβαρότατο ζήτημα κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Λ.Α.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφgρης επικαλούμενος κσι το δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής του «Π». Σ' αυτήν τονίζει: Ερωτάται ο πρωθυπουργός:          

Αν θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη αναζητώντας ευθύνες για τους συνωμότες που καλύπτει o «δηλωσίας" Κ. Βασιλάκης.       

 Αν θα ζητήσουν συγγνώμη οι εμπλεκόμενοι υπουργοί κ.κ. Κ Σκανδαλίδης και Δ. Ρέππας για την παραπληροφόρηση και τη συμμετοχή τους στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, όπως μετ' επιφάσεως ρωτά και η εφημερίδα ΠΑΡΟΝ, η οποία ανέδειξε το θέμα στο φύλλο της Κυριακής l8ης Νοεμβρίου.       

Αν διαταχθεί ανάκριση για τη συμβολή κρατικών λειτουργών στο έγκλημα παραπληροφόρησης (περίπτωση στελεχών της ΕΡΑ).      

Αν ζητηθούν διευκρινήσεις από το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ)

για την εν γένει σιωπηρά στάση τους σ' ένα θέμα μεγίστης ηθικής αξίας για το κύρος των δημοσιογράφων. Τέλος, έχει τη δύναμη η κυβέρνησή σας να ομολογήσει «ποιοί και με ποιους» στήσανε τη μηχανή παραπληροφόρησης για να καλυφθούν τα από κοινού επεξεργασθέντα ανομήματα στην υπόθεση ΟΤΣΑΛΑΝ;         

Επίσης ο Γ. Καρατζαφέρης απέστειλε προς τον Εισαγγελέα του Α,Π. κ. Κατσιρέα τόσο το δημοσίευμα του «Π» όσο και την ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό.           

 Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες μας, ερωτήσεις για το ίδιο θέμα θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες και άλλοι βουλευτές.       

 Σε ό,τι αφορά τέλος τη στάση της ΕΣΗΕΑ προσθέτουμε, ότι παρά τις οχλήσεις του Αντ. Ναξάκη τις τελευταίες ημέρες προς τα μέλη του Δ.Σ., συνεχίζει να σιωπά...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

[ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ . jpg] 

 

Η Κοινή Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Τύπου και ΜΜΕ με την οποία ο Εμ. Βασιλάκης τοποθετήθηκε στο πολιτικό yραφείο του Δημήτρη Ρέππα, όπως δημοσιεύθηκε στο υπ' αριθ. 87 της 21ης Μαρτίου 2001, της Εφημερίδας της κυβερνήσεως... Χρειάζονται σχόλια;          

           


www.antibaro.gr