Ποια χώρα ελευθερώθηκε με επανάσταση και είχε πρώτο κυβερνήτη από άλλη χώρα ;
Τα λάθη της ιστορίας μας
-Γιατί μπαμπά αφού οι Έλληνες έκαναν επανάσταση και ελευθερωθήκαμε είχαμε Γερμανό βασιλιά ;
Βασίλης Πάνος
υπεύθυνος του περιοδικού Πολιτιστικής Παρέμβασης και Σάτιρας στα Τρίκαλα, «Αγαπώ την Πόλιν».
Αντίβαρο, Μάιος 2007
Στο πρώτο ερώτημα θα μπορούσε να απαντήσει κανείς στο σημερινό Αφγανιστάν. Στο δεύτερο ερώτημα δεν έχει εύκολη και λογική απάντηση. Μπορεί κανείς να εξηγήσει σ΄ένα παιδί πως γίνετε αυτό ; Γιατί απαντώντας στο ένα γιατί, είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις και στα υπόλοιπα γιατί, που αυτονόητα θα γεννηθούν στο μυαλό του παιδιού σου. Διότι αν απαντήσεις, «γιατί έχουμε Προστάτες». Πρέπει να εξηγήσεις στη συνέχεια στο παιδί, τι είναι Προστάτες και πάει λέγοντας θα ακολουθήσει μια συζήτηση που όλη η ιστορία μας - έτσι όπως τη μαθαίνουμε από τα σχολικά εγχειρίδια θα πάει στράφι.
Δεν είναι λίγο αστείο να συζητούμε για τα λάθη των σχολικών βιβλίων μας ; Όταν γνωρίζουμε ότι την «ιστορία» την «επίσημη» όπως λέγεται πολλές φορές την γράφουν οι νηκητές ; Ποιοι ήταν οι νικητές της εξέγερσης του ελληνικού λαού το1821 ; Οι τρεις προστάτιδες δυνάμεις της Ελλάδος, Γαλλία Αγγλία, Ρωσία. Στη ουσία τρία κράτη στη συσκευασία του ενός (1). Όλα αυτά τα κράτη μια παρέα ήταν και οι γάμοι γινόταν και γίνονταν μεταξύ παιδιών των βασιλικών οίκων. Ό ένας έπαιρνε την αδελφή του άλλου. Και όταν γινόταν κυρίαρχοι ενός νέου χώρου κανόνιζαν μεταξύ τους ποιον νέο πρίγκιπα (για αυτό καλλιεργούσαν όλες αυτές τις αυλές των γαλαζοαίματων για να έχουν πρίγκιπες για τις νέες περιοχές και χώρες του) που θα στείλουν.
Η επίσημη ιστορία που μαθαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο έχει σχέση με αυτούς του νικητές που κάποια στιγμή στην κυριαρχία τους προστέθηκε μια ακόμη χώρα. Μια χώρα που στην αρχή κανείς δεν ήξερε ακόμη πώς να την πει, και τι όνομα να της δώσει ; Και από γλώσσα ; Εδώ μπορεί να απαντήσει κανείς μόνο με μια λέξη Βαβυλωνία!! Από εθνική συνείδηση ; ʼστα να πάνε.
Αναλαμβάνουν λοιπόν οι Προστάτες, ʼγγλοι. Γάλλοι, Ρώσοι, Πορτογάλοι, να μας κάνουν ΚΙΜΑ. Με κανονική μηχανή σαν αυτές που είχαν παλιά οι κρεοπώλες. Τα σκληρά κόκαλα - αυτοί που δεν χαμπάριζαν από τέτοια, οι αγωνιστές της εξέγερσης του 1821 καθαρίστηκαν κανονικά γιατί είναι δύσκολα να αλέσεις κόκαλα με παλιά μηχανή - Αυτή η μηχανή του κιμά του κρεοπωλείου, ήταν η επίσημη δημόσια εκπαίδευση από καταβολής του ελληνικού κράτους.
Από το 1827 με τον κιμά αυτόν άρχισαν να πλάθουν τους κεφτέδες. Δηλαδή εμάς τους Έλληνες. Δεν είναι γνωστή η φράση «μα ντιπ κεφτές είσαι»; Και όπως όλοι οι κιμάδες, για να γίνουν νόστιμοι οι κεφτέδες έχουν και τα μπαχαρικά τους για να έχουν καλή γεύση, έτσι και οι Έλληνες έχουν μόνο τους ενδόξους Ήρωες και τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας τους.
Αυτή η κρεατομηχανή των Προστατών γράφει την επίσημη ιστορία μας που μαθαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία. Για αυτό το λόγο, αν δε διαβάσει κανείς τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη, και άλλα ανεπίσημα βιβλία. δεν πρόκειται να πλησιάσει και να δει τα πραγματικά γεγονότα της εποχής.
Σήμερα οι Προστάτες μας με τα νέα γεωπολιτικά τους σχέδια που έχουν επί χάρτου δεν τους εξυπηρετούν τα σχολικά επίσημα εγχειρίδια της «ιστορίας» της Ελλάδος που τα καθόρισαν πιο πριν πάλι οι ίδιοι Προστάτες και τα καθορίζουν πάντα - γιατί τότε ήταν άλλα τα γεωπολιτικά τους σχέδια - και θέλουν τώρα να τ΄ αλλάξουν.
Δε θα τους βοηθήσουμε λίγο σ΄αυτό ; Κακό είναι τώρα που γίναμε όλοι (οι ευρωπαίοι) μια ευτυχισμένη και χαρούμενη οικογένεια να βάλουμε και εμείς λίγο το χεράκι ; (Πάντα βάζαμε το δικό μας χεράκι). Από εκείνη τη μαύρη ώρα και στιγμή που κάποιος ανακάλυψε ότι ο κιμάς άλλαξε σύνθεση ξέσπασε κι ο μεγάλος καυγάς του Βιβλίου της ΣΤ΄ του Δημοτικού σχολείου. Καυγάς για το «χεράκι». ʼλλοι φωνάζουν : «Εχουμε βάλει πολύ χεράκι», δηλαδή το παρακάναμε. ʼλλοι: «Έπρεπε να βάλουμε περισσότερο χέρι». ʼλλοι : «Είχαμε καθορισμένη οδηγία πόσο χέρι θα βάλουμε». Και άλλοι : «Να τους κόψουμε τους «προδότες ανθέλληνες» το χεράκι».
Με λίγα λόγια ο καυγάς είναι να μείνει το παλιό βιβλίο της επίσημης ιστορίας των Προστάτιδων ευρωπαϊκών δυνάμεων - της κρεατομηχανής που αισθανόμαστε πιο υπερήφανοι με τα μπαχαρικά που έχει μέσα ο κιμάς, και όχι ο νέος κιμάς, ο άνοστος με εκείνο το «συνωστίζονταν» στην προκυμαία της Σμύρνης ένας κιμάς τέλος πάντων με πολύ λίγα μπαχαρικά και καρυκεύματα.
Δηλαδή ξαφνικά έπεσε μια νέα επιδημία στους Έλληνες να πάρουν θέση με τί σόι κιμά θέλουν να γίνουν κεφτέδες ; Θα γελούν πάλι οι Προστάτες μας και θα λένε ότι τελικά αυτοί οι Έλληνες ούτε στους κιμάδες δε συμφωνούν πάλι. Είναι ικανοί να καταλήξουν ακόμη και σε εμφύλιο πόλεμο, δηλαδή να σφαχτούνε μεταξύ τους για το αν θα βάλουν ή όχι μπαχαρικά και καρυκεύματα ή πόσα και τι σόι μπαχαρικά θα βάλουνε στους κιμάδες τους. Έχουν χωριστεί πάλι σε δυο μεγάλες ομάδες των υπερμπαχαρικών της καθ΄ ανατολής Ελλάδος και των μημπαχαρικών της καθ΄ δύσης Ελλάδος. Για το πραγματικό Σώμα της ιστορίας δυστυχώς είναι πολύ λίγες οι προσεγγίσεις. Email info@agapo.gr - www.agapo. gr
Αυτό το κείμενο είναι γραμμένο σε μονοτονικό. Διαβάστε την πολυτονική του έκδοση.
|