Επιστολή διαμαρτυρίας του αναγνώστη μας Α. Αλεξάνδρου στον Ιό της Ελευθεροτυπίας

11 Ιουνίου 2001


Aξιότιμοι κύριοι του "ΙΟΥ",

με μεγάλη λύπη βλέπω ότι εξακολουθείτε να διατρεβλώνετε βάναυσα την αλήθεια έχοντας ακόμη την γνωστή φωτογραφία του Αρχιεπισκόπου κατά τη δοξολογία του 1969.

Και διατρεβλώνετε την αλήθεια και από την φωτογραφία αλλά και από τα σχόλια που παραθέτετε..

Συγκεκριμένα:

1. Δείχνετε τον τότε Αρχιμ. Χριστόδουλο ΠαρασκευαΊδη μεταξύ των δικτατόρων σε δοξολογία στην οποία ήταν τελετάρχης. Τί σημαίνει κύριοι του ΙΟΥ τελετάρχης; Υπεύθυνος για την ακολουθία της δοξολογίας και την τακτοποίηση των επισήμων στις θέσεις τους καθ' υποδείξεως της Συνόδου ή του Αρχιεπισκόπου. Αυτό ΟΜΩΣ δεν σημαίνει τίποτε. Αν σήμερα κάποιος  αρχιμανδρίτης είναι τελετάρχης σε δοξολογία με την παρουσία του πρωθυπουργού ή υπουργών του ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι είναι και οπαδός του ΠΑΣΟΚ; Λίγο αστείο βέβαια το επιχείρημα.

2. Κατηγορείτε τον Αρχιεπίσκοπο ότι ήταν ευνοούμενος του ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και μάλιστα λέτε ότι ήταν ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ. Και σ΄αυτό γράφετε ψέματα. Αν
δείτε συνοδικά έγγραφα της περιόδου της χούντας αυτά υπογράφονται από τον Αρχιγραμματέα της Συνόδου Αρχιμ. Βαρθολομαίο Κατσούρη (νυν Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος)και όχι από τον Αρχιμ. Χριστόδουλο Παρασκευαϊδη που ήταν ένας από τους πολλούς γραμματείς που έχει πάντα η Ιερά Σύνοδος.

3. Συνδέετε τον Αρχιεπίσκοπο με τη χούντα με το επιχείρημα ότι ήταν ευνοούμενος και εκλεκτός του ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ. Με την ίδια λογική θα πρέπει τα ίδια χουντικά ιδεολογήματα να αποδώσετε και σε άλλους κληρικούς, όπως :

- στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ που το 1972 χειροτονήθηκε από τον ΙΕΡΩΝΥΜΟ Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής ΑΘηνών υπό τον τίτλο του Επισκόπου Ανδρούσης αλλά και
- στον νυν Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ΔΗΜΗΤΡΙΟ που και αυτός την  ίδια περίοδο ήταν Βοηθός ΕΠίσκοπος του ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ με τον τίτλο του Επισκόπου Βρεσθένης.

Ήταν και αυτοί ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ;

Ευχαριστώ και περιμένω τουλάχιστον για λόγους δεοντολογίας τη δημοσίευση της παρούσης επιστολής προς αποκατάσταση της αλήθειας

Με τιμή
Απόστολος Αλεξάνδρου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


www.antibaro.gr