Φίλιππα  Αργυριάδη

Η γραπτή μας γλώσσα και οι δολιοφθορείς της

Το ανθελληνικό παρασκήνιο του γλωσσικού

και η διάλυση της Παιδείας

    Στις μέρες μας η πολυμέτωπη επίθεση των ανθελληνικών δυνάμεων βρίσκεται εν πλήρει εξελίξει, και προς το παρόν τουλάχιστον, ο τόπος φαίνεται να οδηγείται  στην απώλεια την πνευματική και την εξαφάνιση την βιολογική. Βυθιζόμαστε ολοένα και περισσότερο στο τέλμα της ανυπαρξίας… μιας ανυπαρξίας στην κριτική σκέψη, μιας αδυναμίας στη συνειδητοποίηση της ταυτότητας και του προορισμού μας, και μιας παραίτησης από την προσπάθεια για τον μετασχηματισμό του δυναμικού μας αποθέματος σε ρεαλιστικές προτάσεις εξόδου από τα αδιέξοδα.

    Κάθε εκδήλωση της ζωής μας έχει διαβρωθεί ή έχει πέσει στα χέρια σχημάτων και κινήσεων πού εμπνέονται και κατευθύνονται από την Υπονόμευση. Υπό το πρόσχημα του προοδευτισμού και του εκσυγχρονισμού διεξάγεται το λαθρεμπόριο των μεγαλυτέρων παραποιήσεων: Παραχάραξη, αλλοίωση και αποσιώπηση της Ιστορίας μας, ευτελισμός του Σχολείου, εξιδανίκευση  των μαζών και αποθέωση του περιθωρίου, αποσκορακισμός των ιδανικών και χλευασμός κάθε αξίας.

    Η πιό τραγική όμως διαπίστωση είναι ότι δεν φαίνονται σημάδια αφυπνίσεως.

Η αποχαύνωση ειναι γενικευμένη, και φυσικά οι ελάχιστοι που διαθέτουν μιά διανοητική εμβέλεια αδυνατούν να παρέμβουν αποτελεσματικά…

    …Και αυτή είναι η απογοητευτική πραγματικότητα, επειδή ακριβώς όλοι αντιμετωπίζουν την καθίζηση μέσα από ένα περιορισμένο και πολύ στενό οπτικό πεδίο. Είναι πιά καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι η αλλοτρίωση της γλώσσας μας και η διάλυση της Παιδείας υπήρξε η πρώτη μόνον φάση ενός ευρύτερα υπονομευτικού σχεδίου σε βάρος του Ελληνισμού. Οι φάσεις που ακολούθησαν συνίστανται στην υποβάθμιση και καταστροφή του περιβάλλοντος, που έχει πάρει απειλητικές για τη ζωή μας πλέον διαστάσεις, στην μετατροπή του λαού σε αγέλη…στα εντέχνως καλλιεργούμενα αδιέξοδα στην κοινωνία, με συνέπειες τη φυγή στα ναρκωτικά, την περιθωριοποίηση και την τυφλή βία σ΄όλες τις μορφές.

     Αυτές οι νοσηρές καταστάσεις της ελληνικής κοινωνίας αποτελούν τις ψηφίδες ενός φρικτού μωσαϊκού. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνθέσουμε αυτές τις ψηφίδες ώστε να συναισθανθούμε την απειλή σ' όλη της την διάσταση. Τότε μόνον η αντίδρασή μας θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα.

   Δεν περισσεύει πιά καιρός και αυτός ο τόπος πρέπει να ζήσει…

 

 

 Μ' αυτές τις οδυνηρές διαπιστώσεις, ο συγγραφέας Φίλιππας Αργυριάδης συνοψίζει τα κείμενα της 4ης έκδοσης (ΙSΒΝ 960-220-221-1) του βιβλίου του :

 Η γραπτή μας γλώσσα και οι δολιοφθορείς της

 Το ανθελληνικό παρασκήνιο του γλωσσικού και η διάλυση της Παιδείας

     Τα 23 αποκαλυπτικά άρθρα του βιβλίου αυτού αποδεικνύουν με στοιχεία και με χρονική σειρά την από αιώνες συστηματική και μεθοδευμένη Υπονόμευση της Ελληνικής Γλώσσας και της Παιδείας, για να φτάσουμε στις μέρες μας σε μία άνευ προηγουμένου παρακμή, όπου δεν υπάρχει πλέον πίστη, δεν απέμεινε πνευματικότητα , δεν δημιουργείται πολιτισμός.

      Παρ΄ όλο το χάος που επικρατεί, τη διάλυση και την ασυναρτησία που σκόπιμα έχουν καλλιεργηθεί και βάσει Σχεδιασμού έχουν διοχετευθεί στον ελληνικό λαό, ο συγγραφέας δεν παύει να ελπίζει, πιστεύοντας ότι αφ΄ενός με την καταγγελία των υπονομευτών και αφ΄ετέρου με την επανάκτηση της Ελληνικής Παιδείας θα μπορέσουμε ν΄αναστρέψουμε την καταστροφική μας πορεία.

Κεντρική Διάθεση

 Βιβλιοπωλείο Γ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ

 Ακαδημίας 57 (εντός στοάς) 106 79 ΑΘΗΝΑΙ

 Τηλ. 010 362 8976  και  010 363 8 435