ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-12-2002 18.00

 

Χρειάστηκαν είκοσι οκτώ χρόνια επίθεσης ενάντια στη λογική και τη μνήμη για να φτάσουμε σήμερα στην νομιμοποίηση του Αττίλα και την υποθήκη για έναν νέο Αττίλα.

Ένα ζήτημα ξένης εισβολής, κατοχής, φόνων, εθνοκάθαρσης, προσφυ­γιάς, αγνοούμενων, καταπάτησης κάθε νομιμότητας, έγινε υπόθεση «διευθέ­τησης την αντιπαράθεσης δύο κοινοτήτων»!

Το αμερικανοβρετανικής έμπνευσης σχέδιο, το οποίο προωθήθηκε ως σχέδιο Κ. Ανάν, δεν νομιμοποιεί μόνο την διχοτόμηση. Αποσκοπεί πολύ περισσότερο στην κατάλυση των ελευθεριών και του μη κατεχόμενου σήμερα τμήματος της Κύπρου. Συγκεκριμένα

1. Νομιμοποιείται η εισβολή στην Κύπρο και επεκτείνεται και στην ελεύθερη Κύπρο, μέσω της ίδρυσης του «κοι­νού κράτους».

2. Διαλύεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

3. Φαλκιδεύεται το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους

4. Δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο ζήτημα των αγνοουμένων.

5. Καταργείται η δημοκρατική αρχή ότι η πλειοψη­φία αποφασίζει.

6. Το δικαίωμα του βέτο από την τουρκική πλευρά, θέτει τους Ελληνοκυπρίους υπό την ομηρία των Τούρκων εποίκων.

7. Τουλάχιστον 100.000 έποικοι παραμένουν στην Κύπρο. (π.χ. Ακόμη και ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού που είναι υπουργός Γεωργίας του ψευ­δοκράτους θα μπορούσε να γίνει και πρόεδρος του «κοι­νού κράτους»).

8. Δεν αποχωρούν όλα τα τουρκικά στρατεύματα κα­τοχής.

9. Η Ελληνοκυπριακή Φρουρά, όμως, διαλύεται. Καταργείται η αμυντική θωράκιση της Κύπρου, καθώς και το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα.

10. Η Κυπριακή Δημοκρατία μετατρέπεται πλέον σε αποικία της Τουρκίας και άλλων ξένων δυνάμεων.

11. Διατηρούνται οι αγγλικές κυρίαρχες βάσεις.

Ενώ η κυβέρνηση εξαγγέλλει «σκληρές διαπραγματεύσεις», το σχέδιο Άνάν είναι μη διαπραγματεύσιμο.

Με επιμονή ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι πρέπει να το δεχθούμε για ν' αποφύγου­με το χειρότερο -τη διχοτόμηση. Στο σχέδιο, ωστόσο, αναφέρεται «Η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή μιας αδιάλυτης εταιρικής σχέσης με μια κυβέρνηση του «κοινού κράτους» και δύο ίσα συστατικά κράτη: ένα ελληνο­κυπριακό και ένα τουρκοκυπριακό».

Η Κύπρος βρίσκεται κάτω από έναν μέγιστο εκβιασμό : να δεχθεί τα σχέδια αυτά ή να διακινδυνεύσει την ένταξή της στην ΕΕ. Η Κύπρος εκβιάζεται να παραδώσει με την «θέλησή» της ό,τι δεν έχει αρπάξει μέχρι σήμερα ένας τρίτος Αττίλας. Αλλά η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τις μέχρι τούδε αποφάσεις της. Άλλωστε η Ελλάδα έχει επιτέλους το δικαίωμα του βέτο.

Έτσι οι εισβολείς του 1974 και οι ξένοι πάτρωνές τους θα μπορούν να είναι διπλά ευχαριστημένοι. Η Κύπρος, ένα αβύθιστο αεροπλανοφόρο, προ­τεκτο­ράτο στον προθάλαμο των πετρελαίων.

Και οι κυβερνήσεις μας σε Ελλάδα και Κύπρο, αυτές που άφησαν να περάσουν 28 χρόνια δίχως να γίνει τίποτε, αυτές που στέρησαν το νησί από τα μέσα να υπερασπίσει τον εαυτό του (S-300), αυτές που κατασυκοφάντησαν κάθε πράξη λαϊκής αντίστασης (όπως η θυσία των Ισαάκ-Σολωμού), αυτές που ως χθες μας διαβεβαίωναν ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. είναι ο μονόδρομος για την διασφάλιση των εθνικών δικαίων και η ένταξη αυτή δεν συνοδεύεται από κανέναν εκβιαστικό όρο, όλοι αυτοί τι μας λένε σήμερα, εκτός από το να σκύβουν το αυχένα; Πολύ απλά έχουν εξαπολύσει όλους τους μηχανισμούς έλεγχου της κοινής γνώμης, καναλάρχες, δημοσιογράφους, «έγκριτους» αναλυτές για να μας πείσουν ότι δεν μένει παρά να πιούμε κι αυτό το πικρό ποτήρι, ότι τίποτε άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε. Αυτοί ίσως δεν μπορούν. Εμείς όμως;

Να δείξουμε έμπρακτα ότι δεν θα αφήσουμε να συμβεί ένα τέτοιο έγκλημα, «όχι στο όνομά μας», όπως λέει και το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης.

Οι Έλληνες έχουμε συνείδηση ότι στην Κύπρο δοκιμάζεται η αντοχή ολόκληρου του Ελληνισμού. Υποχώρηση τέτοιων διαστάσεων στην Κύπρο θα σημάνει υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα, στο Αιγαίο και τη Θράκη. Οφείλουμε σήμερα να πράξουμε αυτό που ήξεραν να πράττουν πάντα οι Ελεύθεροι Έλληνες. Να πούμε ΟΧΙ. και να επαναφέρουμε τη συζήτηση στις ακόλουθες αρχές, που είναι σύμφωνες με τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών:

Η Κύπρος πρέπει να είναι ενιαία, ανεξάρτητη και κυρίαρχη και όχι συγκεκαλυμμένη αποικία ή προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων.

Θα πρέπει να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, και οι έποικοι.

Η Κύπρος δεν πρέπει να κηδεμονεύεται από καμιά δήθεν εγγυήτρια δύναμη.

Θα πρέπει να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες -ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι- στα σπίτια τους

Οι Κύπριοι Έλληνες έχυσαν το αίμα τους για να αποτινάξουν τον αποικιοκρατικό ζυγό. Δεν είναι δυνατόν να υποδουλωθούν σήμερα με τη θέλησή τους. Ούτε είναι δυνατόν να μπει ελληνική υπογραφή κάτω από τέτοια απίστευτα σχέδια.

 

ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

6 Δεκεμβρίου 2002

 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/12/2002 ΣΤΙΣ 6μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν δεκάδες σωματεία και οργανώσεις, όπως η Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης Αγώνα Κύπρου (Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ) η Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου (ΣΑΚ), Οργανώσεις Κυπρίων Φοιτητών, περιοδικά, κινήσεις πολιτών, κ.ά.

 


http://antibaro.gr