21/05/2006

Συστράτευσι Προσευχής

 

του Σεβασμ. Μητροπολίτου Λεμεσού κ.κ. Αθανασίου

 

Με πολλή περίσκεψι και σοβαρότητα παρακολουθούμε τις ημέρες αυτές τις εξελίξεις στο Εθνικό πρόβλημα της ιδιαιτέρας μας πατρίδος Κύπρου. Αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα των καιρών και το βάρος της ευθύνης, τόσο των αρχόντων του τόπου μας, όσο και του ίδιου του λαού μας.

Οι ώρες που διερχόμαστε είναι τόσο καθοριστικές για το μέλλον μας, που πρέπει με πολλή σοβαρότητα και σύνεσι, υπεύθυνα ο καθένας, να εκφέρωμε τις κρίσεις μας και να πάρωμε τις αποφάσεις μας.

Σ’ αυτές τις τόσο σημαντικές αλλά και δύσκολες ώρες καλούμε όλους σας σε συστράτευσι προσευχής υπέρ της πατρίδος μας, υπέρ θείας βοηθείας και ενισχύσεως των υπευθύνων και θείου φωτισμού του λαού μας.

Η προσευχή όλων μας, ως Εκκλησία, έχει την δύναμι να επιτελή θαύματα με τη χάρι του Θεού και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες ο λόγος μας ας γίνη πρώτα λόγος προς τον Θεόν υπέρ της πατρίδος και του λαού μας. Είμαστε βέβαιοι ότι έτσι βοηθούμε ουσιαστικά και πραγματικά την ορθή πορεία του Εθνικού μας θέματος και συμμετέχουμε σωστά στον κοινό αγώνα για το καλό του τόπου μας.

Πατρικά εντελλόμαστε τους Ευσεβείς Ιερείς μας να τελέσουν ειδικήν αγρυπνίαν και θείαν λειτουργίαν υπέρ της πατρίδος μας και να καλέσουν τους ενορίτες του να μετάσχουν σ’ αυτήν.

Αδελφοί μου, αγαπητοί, ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με χριστιανικό φρόνημα αγάπης και ενότητος και με προσευχή και επίκλησι του φωτισμού του Θεού, ας αντιμετωπίσουμε ορθά τις περιστάσεις της πατρίδος μας, με πνεύμα δημοκρατικό και ελεύθερο, σεβόμενοι «εαυτούς και αλλήλους» και έχοντες την ελπίδα μας στον Πανάγαθον Θεόν και πατέρα μας και στις πρεσβείες και ευχές των αγίων που αγίασαν την Κύπρο μας.

Εύχομαι σε όλους πλούσια την ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και κάθε καλό και ωφέλιμο στον τόπο μας.

 

Λεμεσός, 14 Νοεμβρίου 2002


http://www.antibaro.gr