Κατηγορίες άρθρων

 Κάποια πράματα μας ενοχλούν

Αρχική σελίδα
Εξωτ. πολιτική/ Διπλωματία
Εθνικά θέματα
Κοινωνία
Πολιτισμός
Θρησκεία
Διεθνή
Βιβλιογραφία/ Συνδέσεις
Εκδηλώσεις
Οπτικοακουστικό
υλικό
Δελτία
Ενημέρωσης
Ιστολόγιο
Αντίβαρου
Άγρα γραπτών
Πρόσφατα κείμενα
Με χρονολογική σειρά.
Δελτίο ενημέρωσης!
Εγγραφή Διαγραφή
Συγγραφείς

Αθανάσιος Γιουσμάς
Άθως Γ. Τσούτσος
Άκης Καλαιτζίδης
Αλέξανδρος Γερμανός
Αλέξανδρος-Μιχαήλ Χατζηλύρας
Αλέξανδρος Κούτσης
Αμαλία Ηλιάδη
Ανδρέας Σταλίδης
Ανδρέας Φαρμάκης
Ανδρέας Φιλίππου
Αντώνης Κ. Ανδρουλιδάκης
Αντώνης Λαμπίδης
Αντώνης Παυλίδης
Απόστολος Αλεξάνδρου
Απόστολος Αναγνώστου
Αριστείδης Καρατζάς
Αχιλλέας Αιμιλιανίδης
Βάιος Φασούλας
Βαν Κουφαδάκης
Βασίλης Γκατζούλης
Βασίλης Ζούκος
Βασίλης Κυρατζόπουλος
Βασίλης Πάνος
Βασίλης Στοιλόπουλος
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)
Βασίλης Φτωχόπουλος
Βένιος Αγελόπουλος
Βίας Λειβαδάς
Βλάσης Αγτζίδης
Γεράσιμος Παναγιωτάτος-Τζάκης
Γιάννης Διακογιάννης
Γιάννης Θεοφύλακτος
Γιάννης Παπαθανασόπουλος
Γιάννης Τζιουράς
Γιώργος Αλεξάνδρου
Γιώργος Βλαχόπουλος
Γιώργος Βοσκόπουλος
Γιώργος Βότσης
Γιώργος Κακαρελίδης
Γιώργος Καστρινάκης
Γιώργος Κεκαυμένος
Γιώργος Κεντάς
Γιώργος Κολοκοτρώνης
Γιώργος Κουτσογιάννης
Γιώργος Νεκτάριος Λόης
Γιώργος Μαρκάκης
Γιώργος Μάτσος
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
Γιώργος Σκουταρίδης
Γιώργος Τασιόπουλος
Γλαύκος Χρίστης
Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Δημήτρης Γιαννόπουλος
Δημήτριος Δήμου
Δημήτρης Μηλιάδης
Δημήτριος Γερούκαλης
Δημήτριος Α. Μάος
Δημήτριος Νατσιός
Διαμαντής Μπασάντης
Διονύσης Κονταρίνης
Διονύσιος Καραχάλιος
Ειρήνη Στασινοπούλου
Ελένη Lang - Γρυπάρη
Ελευθερία Μαντζούκου
Ελευθέριος Λάριος
Ελλη Γρατσία Ιερομνήμων
Ηλίας Ηλιόπουλος
Θεόδωρος Μπατρακούλης
Θεόδωρος Ορέστης Γ. Σκαπινάκης
Θεοφάνης Μαλκίδης
Θύμιος Παπανικολάου
Θωμάς Δρίτσας
Ιωάννης Μιχαλόπουλος
Ιωάννης Χαραλαμπίδης
Ιωάννης Γερμανός
Κρίτων Σαλπιγκτής
Κυριάκος Κατσιμάνης
Κυριάκος Σ. Κολοβός
Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου Σταμπουλής
Κωνσταντίνος Ναλμπάντης
Κωνσταντίνος Ρωμανός
Κωνσταντίνος Χολέβας
Λαμπρινή Θωμά
Μαίρη Σακελλαροπούλου
Μανώλης Βασιλάκης
Μανώλης Εγγλέζος - Δεληγιαννάκης
Μάρκος Παπαευαγγέλου
Μάρω Σιδέρη
Μιλτιάδης Σ.
Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Μιχάλης Κ. Γκιόκας
Νέστωρ Παταλιάκας
Νικόλαος Μάρτης
Νίκος Ζυγογιάννης
Νίκος Καλογερόπουλος Kaloy
Νίκος Λυγερός
Νίκος Παπανικολάου
Νίκος Σαραντάκης
Νίνα Γκατζούλη
Παναγιώτης Α. Μπούρδαλας
Παναγιώτης Ανανιάδης
Παναγιώτης Ήφαιστος
Παναγιώτης Α. Καράμπελας
Παναγιώτης Καρτσωνάκης
Παναγιώτης Φαραντάκης
Παναγιώτης Χαρατζόπουλος
Πανίκος Ελευθερίου
Πάνος Ιωαννίδης
Πασχάλης Χριστοδούλου
Παύλος Βαταβάλης
Σοφία Οικονομίδου
Σπυριδούλα Γρ. Γκουβέρη
Σταύρος Σταυρίδης
Σταύρος Καρκαλέτσης
Στέλιος Θεοδούλου
Στέλιος Μυστακίδης
Στέλιος Πέτρου
Στέφανος Γοντικάκης
Σωτήριος Γεωργιάδης
Τάσος Κάρτας
Φαήλος Κρανιδιώτης
Φειδίας Μπουρλάς
Χρήστος Ανδρέου
Χρήστος Δημητριάδης
Χρήστος Κηπουρός
Χρήστος Κορκόβελος
Χρήστος Μυστιλιάδης
Χρήστος Σαρτζετάκης
Χριστιάνα Λούπα
Χρίστος Δαγρές
Χρίστος Δ. Κατσέτος
Χρύσανθος Λαζαρίδης
Χρύσανθος Σιχλιμοίρης
Gene Rossides
Marcus A. Templar

Επικοινωνία
Οι απόψεις σας είναι ευπρόσδεκτες!
 

 


Κάποια πράματα μας ενοχλούν

Διονύσης Ε. Κονταρίνης
Νέα Υόρκη Μάϊος 2008 (denniskontarinis@yahoo.com)

Αντίβαρο, Μάϊος 2008

Είναι αλήθεια ότι κάποια πράγματα ενοχλούν ορισμένους ανθρώπους. Όμως είναι και κάποια άλλα που ενοχλούν όλους μας. Ενοχλούν το κοινωνικό σύνολο. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι. Σπάνια όμως καταβάλουν κάποια προσπάθεια  ώστε να μην ενοχλήσουν. Βλέπετε στην εποχή μας κυριαρχεί το συμφέρον και όλα όσα το ακολουθούν. Κάπως έτσι σκέφτονται και όλοι με τους οποίους ασχολούμαι στο σημερινό μου σημείωμα.

Σε μιά περίοδο που η Ελλάδα περνάει μιά βαθειά οικονομική κρίση, που ο λαός της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα καθημερινά του έξοδα, σε μιά περίοδο που η ακρίβεια σκαρφαλώνει σε ύψη απειλητικά και η ζωή καταντάει όλο και πιό δύσκολη και που τελικά οι άνθρωποι του πολιτικού χώρου θα έπρεπε τουλάχιστον να δείχνουν κάποια ευαισθησία και συμπαράσταση, σε μιά τέτοια περίοδο σαράντα βουλευτές με τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και άλλοι είκοσι παρατρεχάμενοι χαραμοφάηδες ξεκίνησαν με έξοδα του κράτους γιά πενθήμερη εκδρομή στην Νέα Υόρκη. Γιατί τι άλλο από εκδρομή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή η ομαδική προσέλευση όλων αυτών εδώ με το πρόσχημα ότι ήρθαν γιά να τιμήσουν την εθνική μας παρέλαση. Το πόσο στοίχησε αυτή η εκδρομή θα το πούμε στο τέλος αφού πρώτα σχολιάσουμε λίγο, πάντα με πρόθεση καλή, όλους αυτούς τους εθνοπατέρες που μας κουβαλήθηκαν εδώ.

Αρχηγός της εκδρομής ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος εκτός από την σύζυγό του, είχε μαζύ και την κόρη του, υπάλληλο στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Βουλής. Ο κ. Σιούφας με την συνοδία του  κατέλυσαν στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Mandarin, όπου μόνο η πενθήμερη διαμονή τους κόστισε στον ελληνικό λαό 30.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα μέλη από το...... ασκέρι βολεύτηκαν στο  κοσμοπολίτικο Four Seasons, όπου το κόστος των δωματίων είναι 650 ευρώ την βραδυά

Ο κ. Σιούφας με την ακολουθεία του χρησιμοποίησαν το κυβερνητικό αεροσκάφρος του οποίου τα έξοδα πτήσης ανήλθαν στις 70.00 ευρώ. Οι υπόλοιποι παρατρεχάμενοι ταξείδεψαν με την ετοιμοθάνατη Ολυμπιακή σε business class θέσεις όπου το εισητήριο στοίχισε 2.200 ευρώ έκαστον. Εάν σε όλα αυτά προστεθεί και το ποσόν διατροφής και διασκέδασης τότε θα πρέπει κάποιοι να ντρέπονται γι΄αυτή την εθνική εκδρομή.

Φυσικά λίγοι από αυτούς τίμησαν την παρέλαση της Ομογένειας. Οι περισσότεροι προτίμησαν να επισκεφτούν τα πανάκριβα καταστήματα της 5ης Λεοφόρου και επιδόθηκαν στο σπορ των αγορών.

Συνολικά η εθνική αυτή εκδρομή στοίχησε στον ελληνικό λαό πάνω από 300.000 ευρώ, ένα ποσό που θα μπορούσε να δοθεί σε πεντακόσιες φτωχές οικογένειες οι οποίες θα περνούσαν ένα ανθρώπινο Πάσχα. Βέβαια τέτοιες ευαισθησίες είναι άγνωστες στους Έλληνες πολιτικούς. Γι' αυτούς όλους προέχει η καλοπέραση κι΄ασε τον λαό στη μοίρα του. Προσωπικά πιστεύω πως αν η πατρίδα μας θέλει να τιμά την εθνική μας παρέλαση ένα και μόνο ένα πρόσωπο της ελληνικής Βουλής είναι αρκετό γιά να την εκπροσωπήσει.

Τα περισσότερα  μάλλον ενοχλούν.

 

Μας επισκέφθηκε και ο Υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης. Βέβαια εκτός εθνικής εκδρομής αυτός. Φυσικά η επισκεψή του δεν ήταν από ενδιαφέρον γιά την υγεία μας και την εδώ διαβίωσή μας. Προς άγραν ψήφων ήρθε εδώ, αφού το θέμας της ψήφου των Αποδήμων έρχεται και πάλι στο προσκήνιο.

Ο κ. Στυλιανίδης ήρθε σε επαφή εδώ με όλους όσους γιά κάποιους λόγους θέλουν να τον πιστεύουν και να τον βοηθούν να πιστέψουμε και εμείς, οι απλοί άνθρωποι, όλα όσα μας είπε. Αφού μίλησε γιά τον ενδιαφέρον της κυβέρνησης, γιά μας τους Αποδήμους, μας είπε ότι θα φτιάξει σχολεία εδώ, θα φτιάξει νηπιαγωγεία, θα φέρει δασκάλους, θα βελτιώσει τους μισθούς των εκπαιδευτικών  και γενικά η ελληνική Παιδεία στην Αμερική θα μπει στον παράδεισο της προόδου. Βέβαια ο κ. Στυλιανίδης δεν έκαμε τίποτε περισσότερο από όσα έχουν κάμει και οι άλλοι συνάδελφοί του, από άλλους πολιτικούς χώρους,  που κατά καιρούς μας επισκέπτονται εδώ. Υποσχέθηκε τόσα πολλά όσα δεν θα κάμει ποτέ. Οι υποσχέσεις των πολιτικών είναι πάντοτε δωρεάν και μάλιστα χωρίς υποχρέωση να τις πραγματοποιήσουν. Βέβαια η υποτίμηση της νοημοσύνης μας από τον κ. Στυλιανίδη μας ενόχλησε κάπως. Όμως πιό πολύ μας ενόχλησε η αφέλεια των ομογενειακών ΜΜΕ που πίστεψαν όλα όσα μας πρόσφερε με τους λόγους του ο κ. Υπουργός και τα έκαμαν πρωτοσέλιδα με πυχιαίους τίτλους. Πάντως υπήρξα μάρτυς σε πολλά ομογενειακά πηγαδάκια όπου όλοι έλεγαν Ας τα δούμε πρώτα και μετά πανηγυρίζουμε. Και βέβαια δεν είχαν άδικο. Έχουμε ακούσει τόσα πολλά από τους τόσους εθνοπατέρες, που όταν νοιώσουν την ανάγκη να κάμους ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη προφασίζονται κάποιους λόγους, μας κουβαλιούνται εδώ και αδειάζουν πάνω μας το σακκί με τα ψέμματα που, μιά ζωή ολόκληρη κουβαλάνε μαζύ τους.

 

Μας ενόχλησαν και οι ιερείς των εκκλησιών μας αυτές τις άγιες μέρες του Πάσχα.

Μας ενόχλησαν διότι ούτε λίγο ούτε πολύ κάπου μπέδεψαν τη θρησκεία με το εμπόριο.

Ο λαός μας γνωρίζει ότι οι μέρες της Μεγάλης βδομάδας προσφέρονται γιά κατάνυξη και προσευχή. Είναι οι μέρες που όλοι μας περιμένουμε να ακούσουμε από τους ιερείς των εκκλησιών μας τα μηνύματα που στέλνει στους ανθρώπους το μαρτύριο του Ιησού με την κατάληξη του σταυρικού θανάτου του και της Ανάστασής του. Είναι οι μέρες που προσφέρονται στους ιερείς, με τους λόγους τους, να δυναμώσουν την πίστη των ανθρώπων και να τους εισάγουν στη σημασία του μαρτυρίου του Θεανθρώπου. Είναι οι μέρες που όλοι μας περιμένουμε να ακούσουμε τα μηνύματα της αγάπης, της ειρήνης, της μετάνοιας. Αντ΄αυτού, οι ιερείς μας κατανάλωσαν τον μεγαλύτερο χρόνο της ομιλίας τους, σχεδον όλες τις μέρες της Μεγάλης βδομάδας, γιά να μας αναπτύσουν, να μας θυμίζουν, να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου με   την ανάγκη και τη σημασία της εισφοράς μας στους αμέτρητους δίσκους των εκκλησιών. Μάλιστα κάποιος ιερέας είχε την απρονοησία να καθορίσει και το ποσόν που πρέπει να ρίχνουμε στους δίσκους. Όχι μονά δολλάρια. Το δολλάριο δεν είναι τίποτα σήμερα. Δεκάρικα και εικόρικα να ρίχνετε, μας ζήτησε. 

Ο ιερέας των 10.000 δολλαρίων τον μήνα δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει τον μεροκαματιάρη και τον συνταξιούχο των 600 δολλαρίων τον μήνα τι είναι το εικοσάρι γι΄αυτούς. Δεν μπήκε στον κόπο να τους ρωτήσει πως καταφέρνουν να επιζούν. Δεν μπήκε στον κόπο να τους ρωτήσει αν έχουν να προσφέρουν στην οικογένειά τους τα απαραίτητα της μεγάλης γιορτής. Ούτε είναι σε θέση ο ιερέας αυτός να καταλάβει ότι ένα εικοσάρι γιά κάποιους μπορεί να αντιπροσωπεύει και την διατροφή δυό και τριών ημερών. Καλά θα έκανε ο Αρχιεπίσκοπός μας να τραβούσε και κανένα αυτάκι. Αλλά βλέπετε είναι κι΄αυτός απασχολημένος με τα καμώματα κάποιων παιδεραστών κληρικών και με τις τεράστιες αποζημιώσεις που θα πρέπει να πληρώσει.

Είναι κάποια πράγματα που ενοχλούν. Ας προσπαθούν όλοι αυτοί οι επώνυμοι κύριοι να τα αποφεύγουν. Λίγος σεβασμός προς τον συνάνθρωπο δεν βλάπτει.

 

 


http://www.antibaro.gr