Κατηγορίες

Διαστρέβλωση της ιστορίας της Μακεδονίας

Αρχική σελίδα
Εξωτ. πολιτική/ Διπλωματία
Εθνικά θέματα
Κοινωνία
Πολιτισμός
Θρησκεία
Διεθνή
Βιβλιογραφία/ Συνδέσεις
Εκδηλώσεις
Οπτικοακουστικό
υλικό
Δελτία
Ενημέρωσης
Ιστολόγιο
Αντίβαρου
Άγρα γραπτών
Πρόσφατα κείμενα
Με χρονολογική σειρά.
Δελτίο ενημέρωσης!
Εγγραφή Διαγραφή
Συγγραφείς

Αθανάσιος Γιουσμάς
Άθως Γ. Τσούτσος
Άκης Καλαιτζίδης
Αλέξανδρος Γερμανός
Αλέξανδρος-Μιχαήλ Χατζηλύρας
Αλέξανδρος Κούτσης
Αμαλία Ηλιάδη
Ανδρέας Σταλίδης
Ανδρέας Φαρμάκης
Ανδρέας Φιλίππου
Αντώνης Κ. Ανδρουλιδάκης
Αντώνης Λαμπίδης
Αντώνης Παυλίδης
Απόστολος Αλεξάνδρου
Απόστολος Αναγνώστου
Αριστείδης Καρατζάς
Αχιλλέας Αιμιλιανίδης
Βάιος Φασούλας
Βαν Κουφαδάκης
Βασίλης Γκατζούλης
Βασίλης Ζούκος
Βασίλης Κυρατζόπουλος
Βασίλης Πάνος
Βασίλης Στοιλόπουλος
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)
Βασίλης Φτωχόπουλος
Βένιος Αγελόπουλος
Βίας Λειβαδάς
Βλάσης Αγτζίδης
Γεράσιμος Παναγιωτάτος-Τζάκης
Γιάννης Διακογιάννης
Γιάννης Θεοφύλακτος
Γιάννης Παπαθανασόπουλος
Γιάννης Τζιουράς
Γιώργος Αλεξάνδρου
Γιώργος Βλαχόπουλος
Γιώργος Βοσκόπουλος
Γιώργος Βότσης
Γιώργος Κακαρελίδης
Γιώργος Καστρινάκης
Γιώργος Κεκαυμένος
Γιώργος Κεντάς
Γιώργος Κολοκοτρώνης
Γιώργος Κουτσογιάννης
Γιώργος Νεκτάριος Λόης
Γιώργος Μαρκάκης
Γιώργος Μάτσος
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
Γιώργος Σκουταρίδης
Γιώργος Τασιόπουλος
Γλαύκος Χρίστης
Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Δημήτρης Γιαννόπουλος
Δημήτριος Δήμου
Δημήτρης Μηλιάδης
Δημήτριος Γερούκαλης
Δημήτριος Α. Μάος
Δημήτριος Νατσιός
Διαμαντής Μπασάντης
Διονύσης Κονταρίνης
Διονύσιος Καραχάλιος
Ειρήνη Στασινοπούλου
Ελένη Lang - Γρυπάρη
Ελευθερία Μαντζούκου
Ελευθέριος Λάριος
Ελλη Γρατσία Ιερομνήμων
Ηλίας Ηλιόπουλος
Θεόδωρος Μπατρακούλης
Θεόδωρος Ορέστης Γ. Σκαπινάκης
Θεοφάνης Μαλκίδης
Θύμιος Παπανικολάου
Θωμάς Δρίτσας
Ιωάννης Μιχαλόπουλος
Ιωάννης Χαραλαμπίδης
Ιωάννης Γερμανός
Κρίτων Σαλπιγκτής
Κυριάκος Κατσιμάνης
Κυριάκος Σ. Κολοβός
Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου Σταμπουλής
Κωνσταντίνος Ναλμπάντης
Κωνσταντίνος Ρωμανός
Κωνσταντίνος Χολέβας
Λαμπρινή Θωμά
Μαίρη Σακελλαροπούλου
Μανώλης Βασιλάκης
Μανώλης Εγγλέζος - Δεληγιαννάκης
Μάρκος Παπαευαγγέλου
Μάρω Σιδέρη
Μιλτιάδης Σ.
Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Μιχάλης Κ. Γκιόκας
Νέστωρ Παταλιάκας
Νικόλαος Μάρτης
Νίκος Ζυγογιάννης
Νίκος Καλογερόπουλος Kaloy
Νίκος Λυγερός
Νίκος Παπανικολάου
Νίκος Σαραντάκης
Νίνα Γκατζούλη
Παναγιώτης Α. Μπούρδαλας
Παναγιώτης Ανανιάδης
Παναγιώτης Ήφαιστος
Παναγιώτης Α. Καράμπελας
Παναγιώτης Καρτσωνάκης
Παναγιώτης Φαραντάκης
Παναγιώτης Χαρατζόπουλος
Πανίκος Ελευθερίου
Πάνος Ιωαννίδης
Πασχάλης Χριστοδούλου
Παύλος Βαταβάλης
Σοφία Οικονομίδου
Σπυριδούλα Γρ. Γκουβέρη
Σταύρος Σταυρίδης
Σταύρος Καρκαλέτσης
Στέλιος Θεοδούλου
Στέλιος Μυστακίδης
Στέλιος Πέτρου
Στέφανος Γοντικάκης
Σωτήριος Γεωργιάδης
Τάσος Κάρτας
Φαήλος Κρανιδιώτης
Φειδίας Μπουρλάς
Χρήστος Ανδρέου
Χρήστος Δημητριάδης
Χρήστος Κηπουρός
Χρήστος Κορκόβελος
Χρήστος Μυστιλιάδης
Χρήστος Σαρτζετάκης
Χριστιάνα Λούπα
Χρίστος Δαγρές
Χρίστος Δ. Κατσέτος
Χρύσανθος Λαζαρίδης
Χρύσανθος Σιχλιμοίρης
Gene Rossides
Marcus A. Templar

Επικοινωνία
Οι απόψεις σας είναι ευπρόσδεκτες!
 

 

Διαστρέβλωση της ιστορίας της Μακεδονίας

Νίνα Γκατζούλη, Αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής

(ομιλία της σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο του 2005)

Αντίβαρο, Μάρτιος 2006

 

Αγαπητοί μου Συμπατριώτες,


Ονομάζομαι Νίνα Γκατζούλη και είμαι η Αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής. Η ηγεσία της Παμμακεδονικής Αμερικής απεφάσισε αυτό το υπερατλαντικό ταξίδι, Χριστουγεννιάτικα και χειμωνιάτικα, αφήνοντας παιδιά και οικογένεια για να βρεθούμε εδώ μαζί σας απόψε και όλοι μαζί να λάβουμε ορισμένες αποφάσεις τώρα που βρισκόμαστε στο παρά πέντε. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και χρειαζόμαστε ομόνοια, ομοψυχία και ψυχραιμία για να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις.

Σας παρακαλώ αν μου επιτρέπετε, θα ήθελα για δυο λεπτά να αναφερθώ σ' ένα θέμα το οποίο μελετώ για χρόνια τώρα: την Σκοπιανή προπαγάνδα σε όλες τις μορφές της. Δεν θέλω να αναφερθώ αυτή τη στιγμή σε λεπτομέρειες, αλλά σας πληροφορώ πως η προπαγάνδα των γειτόνων μας για χρόνια τώρα έχει διεισδύσει σε βιβλιοθήκες, σχολεία, ακαδημαϊκά ινστιτούτα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και δυστυχώς οι προσπάθειες διαστρέβλωσης και παραποίησης της ιστορίας μέσω της χρησιμοποίησης χρηματοδοτούμενων εδρών ή ερευνητικών προγραμμάτων έχουν λάβει επικίνδυνες διαστάσεις όχι μόνο για εμάς αλλά γενικότερα για την αξιοπιστία και το κύρος της ιστορικής επιστήμης.

Αν η διαστρέβλωση και παραποίηση της Ελληνικής ιστορίας από την σκοπιανό προπαγανδιστικό μηχανισμό έχει εδώ και εξήντα χρόνια διεισδύσει σε βιβλιοθήκες, σχολεία, εκπαιδευτικά ινστιτούτα κτλ και μπορεί να προσεγγίσει και επηρεάσει έναν αριθμό ατόμων, σήμερα η παραποίηση της Ιστορίας μας μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα, μέσω της νέας τεχνολογίας, και ιδιαίτερα με το Διαδίκτυο. Το Διαδίκτυο είναι προσιτό και μπορούν ΟΛΟΙ να έχουν πρόσβαση σ' αυτό, ανεξαρτήτως ηλικίας και μέρους του κόσμου, χώρας, μεγαλουπόλεως, πόλεως ή χωριού όπου ζουν.

Στον τομέα του Διαδικτύου η σκοπιανή προπαγάνδα προηγείται κατά πολύ. Για να γίνομε πιο σαφείς, αν κάποιος μπει στο Διαδίκτυο και επιθυμεί να κάνει έρευνα για τη Μακεδονία, θα ξεκινήσει φυσικά με τη λέξη Macedonia. Θα διαπιστώσει αμέσως, ότι πρώτα εμφανίζονται οι Ιστοσελίδες σκοπιανού περιεχομένου - και είναι πάρα πολλές διότι ο προπαγανδιστικός μηχανισμός πληρώνει τα διάφορα search engines ούτως ώστε οι δικές τους ιστοσελίδες να προβάλλονται πρώτες. Οι δε Ελληνικές Ιστοσελίδες είναι ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ και είναι δημιουργήματα ερασιτεχνικά..

Και εδώ τώρα μπορεί να τεθούν ορισμένες ερωτήσεις: Oι μελλοντικοί ηγέτες και πλανητάρχες, οι οποίοι σήμερα είναι μαθητές και φοιτητές και γαλουχούνται και απορροφούν τέτοιου είδους διαστρεβλώσεις και παραποιήσεις της ιστορίας, πώς θα είναι δυνατόν να κρατήσουν στα χέρια τους την παγκόσμια ισορροπία ειρήνης, όταν αυτοί οι ίδιοι δεν έχουν διδαχθεί την πραγματική Iστορία; Και τι θα γίνει όταν, ύστερα από χρόνια, όταν πλέον οι γείτονές μας έχουν επιβληθεί στον υπόλοιπο κόσμο ως "Μακεδόνες" και το κράτος τους ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας", ενώ στην Ελλάδα υπάρχει μόνον μια περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία;

Το δε θράσος των γειτόνων μας έχει ξεπεράσει τα όρια κάθε λογικής και δεν δίστασαν να στείλουν γράμμα με το οποίο επιπλήττανε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, σχετικά με την πρόσφατη "πρόσκλησή του σε όλους εκείνους που αμφισβητούν τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας να επισκεφτούν τα ευρήματα που έφεραν στο φως οι ανασκαφές στη Βεργίνα." Η «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά», δεν αμφισβητεί την αυθεντικότητα των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Βεργίνα. Όμως μπορείτε να μας εξηγήσετε τι έχουν να κάνουν με τις υποστηριζόμενες από το επίσημο κράτος φυλετικές, εθνικές και θρησκευτικές διακρίσεις στη σύγχρονη Ελλάδα;, αναρωτιούνται τα μέλη αυτής της Ενώσεως.

Και το γράμμα συνεχίζεται στον ίδιο τόνο: «Υπονοείτε ότι, επειδή οι αρχαίοι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν παρόμοια αρχιτεκτονική με τις αρχαίες πόλεις-κράτη, οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες?

Υπονοείτε ότι, επειδή η βασιλική αυλή των Αρχαίων Μακεδόνων χρησιμοποιούσε τη διεθνώς καθιερωμένη εκείνη την εποχή ως Κοινή γλώσσα στις αρχαίες πόλεις-κράτη, ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες?»

Η προπαγάνδα η οποία πηγάζει από τη γείτονα χώρα γίνεται εδώ και εξήντα χρόνια, και είναι συστηματική, επίμονη και πολυδάπανη. Αν κάποιοι νομίζουν ότι γίνεται μόνον για το όνομα κάνουν μεγάλο λάθος.

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όμοιες με αυτήν που αντιμετωπίζουμε με τα Σκόπια και θα αναφερθώ σε μερικές:

1. Μετά τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν διαλύθηκε η αυτοκρατορία της Αυστορο-Ουγγαρίας, υπεβλήθη αίτηση στην τότε Κοινωνία των Εθνών (μετέπειτα Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών) για να ενταχθεί σε αυτόν με το όνομα «Γερμανική Δημοκρατία της Αυστρίας». Η αίτηση όμως απερρίφθη διότι ο επιθετικός προσδιορισμός «Γερμανική» αντιβαίνει στο υπάρχον κράτος της Γερμανίας. Τελικά η χώρα εντάχθηκε στον ΟΗΕ με το όνομα ΑΥΣΤΡΙΑ.

2. Όπως είναι γνωστό η ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) ιδρύθηκε το 1957 και οι έξι χώρες που την αποτελούσαν ήταν η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και η Δυτική Γερμανία. Η τότε ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ απέρριψε την αίτηση εισόδου της Μεγάλης Βρετανίας, με απαίτηση της Γαλλίας, επειδή κάτω ακριβώς από την Αγγλία, και παρότι χωρίζεται από τη θάλασσα της Μάγχης, υπάρχει η Γαλλική επαρχία Βρετάνη. Έτσι υποχώρησε η Αγγλία και την 1η Ιανουαρίου εισέρχεται στην ΕΟΚ/ΕΕ μαζί με τη Δανία και την Ιρλανδία με το επίσημο πλέον όνομα, Ηνωμένο Βασίλειο.

3. Η Σλοβενία αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση σαν ανεξάρτητο κράτος όπως έγινε και με τον Κροατία, στις 15 Ιανουαρίου του 1992 και στις 22 Μαΐου έγινε δεκτή ως μέλος του ΟΗΕ. Τότε έκοψε χαρτονομίσματα, όπως είχε κάθε δικαίωμα, αλλά έκανε το λάθος να χρησιμοποιήσει ένα έμβλημα που απεικόνιζε μια αυτοκρατορική Αυστριακή πολυθρόνα. Τότε η Αυστρία, αντέδρασε έντονα, απείλησε ακόμη και με πόλεμο κατά της Σλοβενίας, αν δεν αποσυρόταν άμεσα το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα από την κυκλοφορία. Και φυσικά αποσύρθηκε.

Αυτό που παρατηρείται στην περίπτωση Ελλάδας και Σκοπίων είναι το γεγονός πως πραγματοποιείται κλοπή σε παγκόσμιο επίπεδο, παραβίαση διεθνών συμφωνιών με τη συμβολή πολλών. Οι γείτονές μας ενώ έχουν δεσμευτεί με την Ενδιάμεσο Συμφωνία του 1995, να μην προβούν σε προπαγανδιστικές ενέργειες, δεν έχουν σταματήσει να εκδίδουν βιβλία και να στήνουν ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, οικειοποιούμενοι την δική μας ιστορία και αποβλέποντας σε μια «Μακεδονία» της οποίας τα σύνορα θα φτάνουν μέχρι την Θεσσαλία μας. Ποτέ δεν σεβάστηκαν τους κανονισμούς της Ενδιαμέσου Συμφωνίας και στο χρονικό διάστημα μεταξύ 1995 και 2005 έχουν καταφέρει να πείσουν πολλές άλλες χώρες να τους ονομάσουν «Μακεδόνες». Μόνο αυτό το γεγονός είναι μια περίτρανη απόδειξη παραβιάσεως της Ενδιαμέσου Συμφωνίας.

Τελειώνοντας θέλω να υπενθυμίσω στους Έλληνες πολιτικούς και διπλωμάτες οι οποίοι θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα πως επωμίζονται μια πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη ως προς το πώς θα χειριστούν αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Οι εξωτερικές πιέσεις μπορεί να είναι πάρα πολλές, αλλά πρέπει να τις αντιμετωπίσουν με θάρρος και ωριμότητα, σκεπτόμενοι μόνον τον Ελληνικό λαό εντός και εκτός Ελλάδος και τα συμφέροντα της χώρας. Διότι, αγαπητοί μου συμπατριώτες, αν ενδώσουμε στις πιέσεις των ξένων, αυτοί οι ίδιοι θα μας ειρωνευτούν αργότερα πως χάσαμε το όνομα. Εμείς δε οι ίδιοι θα συμβάλλουμε και θα είμαστε μέρος αυτής της μεγάλης διεθνούς απάτης. Και αν ενδώσουμε και παραδώσουμε την ιστορία, πολιτιστική μας κληρονομιά και ταυτότητά μας σε μια χώρα που αποτελείται μόνον από δυο εκατομμύρια πληθυσμό, πώς θα αντιμετωπίσουμε την άλλη γείτονα χώρα στα ανατολικά μας σύνορα;...


 

 

 

http://www.antibaro.gr