Κατηγορίες άρθρων

 Οι προτάσεις Νίμιτς πρόκληση στη νοημοσύνη μας

Αρχική σελίδα
Εξωτ. πολιτική/ Διπλωματία
Εθνικά θέματα
Κοινωνία
Πολιτισμός
Θρησκεία
Διεθνή
Βιβλιογραφία/ Συνδέσεις
Εκδηλώσεις
Οπτικοακουστικό
υλικό
Δελτία
Ενημέρωσης
Ιστολόγιο
Αντίβαρου
Άγρα γραπτών
Πρόσφατα κείμενα
Με χρονολογική σειρά.
Δελτίο ενημέρωσης!
Εγγραφή Διαγραφή
Συγγραφείς

Αθανάσιος Γιουσμάς
Άθως Γ. Τσούτσος
Άκης Καλαιτζίδης
Αλέξανδρος Γερμανός
Αλέξανδρος-Μιχαήλ Χατζηλύρας
Αλέξανδρος Κούτσης
Αμαλία Ηλιάδη
Ανδρέας Σταλίδης
Ανδρέας Φαρμάκης
Ανδρέας Φιλίππου
Αντώνης Κ. Ανδρουλιδάκης
Αντώνης Λαμπίδης
Αντώνης Παυλίδης
Απόστολος Αλεξάνδρου
Απόστολος Αναγνώστου
Αριστείδης Καρατζάς
Αχιλλέας Αιμιλιανίδης
Βάιος Φασούλας
Βαν Κουφαδάκης
Βασίλης Γκατζούλης
Βασίλης Ζούκος
Βασίλης Κυρατζόπουλος
Βασίλης Πάνος
Βασίλης Στοιλόπουλος
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)
Βασίλης Φτωχόπουλος
Βένιος Αγελόπουλος
Βίας Λειβαδάς
Βλάσης Αγτζίδης
Γεράσιμος Παναγιωτάτος-Τζάκης
Γιάννης Διακογιάννης
Γιάννης Θεοφύλακτος
Γιάννης Παπαθανασόπουλος
Γιάννης Τζιουράς
Γιώργος Αλεξάνδρου
Γιώργος Βλαχόπουλος
Γιώργος Βοσκόπουλος
Γιώργος Βότσης
Γιώργος Κακαρελίδης
Γιώργος Καστρινάκης
Γιώργος Κεκαυμένος
Γιώργος Κεντάς
Γιώργος Κολοκοτρώνης
Γιώργος Κουτσογιάννης
Γιώργος Νεκτάριος Λόης
Γιώργος Μαρκάκης
Γιώργος Μάτσος
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
Γιώργος Σκουταρίδης
Γιώργος Τασιόπουλος
Γλαύκος Χρίστης
Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Δημήτρης Γιαννόπουλος
Δημήτριος Δήμου
Δημήτρης Μηλιάδης
Δημήτριος Γερούκαλης
Δημήτριος Α. Μάος
Δημήτριος Νατσιός
Διαμαντής Μπασάντης
Διονύσης Κονταρίνης
Διονύσιος Καραχάλιος
Ειρήνη Στασινοπούλου
Ελένη Lang - Γρυπάρη
Ελευθερία Μαντζούκου
Ελευθέριος Λάριος
Ελλη Γρατσία Ιερομνήμων
Ηλίας Ηλιόπουλος
Θεόδωρος Μπατρακούλης
Θεόδωρος Ορέστης Γ. Σκαπινάκης
Θεοφάνης Μαλκίδης
Θύμιος Παπανικολάου
Θωμάς Δρίτσας
Ιωάννης Μιχαλόπουλος
Ιωάννης Χαραλαμπίδης
Ιωάννης Γερμανός
Κρίτων Σαλπιγκτής
Κυριάκος Κατσιμάνης
Κυριάκος Σ. Κολοβός
Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου Σταμπουλής
Κωνσταντίνος Ναλμπάντης
Κωνσταντίνος Ρωμανός
Κωνσταντίνος Χολέβας
Λαμπρινή Θωμά
Μαίρη Σακελλαροπούλου
Μανώλης Βασιλάκης
Μανώλης Εγγλέζος - Δεληγιαννάκης
Μάρκος Παπαευαγγέλου
Μάρω Σιδέρη
Μιλτιάδης Σ.
Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Μιχάλης Κ. Γκιόκας
Νέστωρ Παταλιάκας
Νικόλαος Μάρτης
Νίκος Ζυγογιάννης
Νίκος Καλογερόπουλος Kaloy
Νίκος Λυγερός
Νίκος Παπανικολάου
Νίκος Σαραντάκης
Νίνα Γκατζούλη
Παναγιώτης Α. Μπούρδαλας
Παναγιώτης Ανανιάδης
Παναγιώτης Ήφαιστος
Παναγιώτης Α. Καράμπελας
Παναγιώτης Καρτσωνάκης
Παναγιώτης Φαραντάκης
Παναγιώτης Χαρατζόπουλος
Πανίκος Ελευθερίου
Πάνος Ιωαννίδης
Πασχάλης Χριστοδούλου
Παύλος Βαταβάλης
Σοφία Οικονομίδου
Σπυριδούλα Γρ. Γκουβέρη
Σταύρος Σταυρίδης
Σταύρος Καρκαλέτσης
Στέλιος Θεοδούλου
Στέλιος Μυστακίδης
Στέλιος Πέτρου
Στέφανος Γοντικάκης
Σωτήριος Γεωργιάδης
Τάσος Κάρτας
Φαήλος Κρανιδιώτης
Φειδίας Μπουρλάς
Χρήστος Ανδρέου
Χρήστος Δημητριάδης
Χρήστος Κηπουρός
Χρήστος Κορκόβελος
Χρήστος Μυστιλιάδης
Χρήστος Σαρτζετάκης
Χριστιάνα Λούπα
Χρίστος Δαγρές
Χρίστος Δ. Κατσέτος
Χρύσανθος Λαζαρίδης
Χρύσανθος Σιχλιμοίρης
Gene Rossides
Marcus A. Templar

Επικοινωνία
Οι απόψεις σας είναι ευπρόσδεκτες!
 

 


Οι προτάσεις Νίμιτς πρόκληση στη νοημοσύνη μας

Δημήτριος Δήμου

Αντίβαρο, Φεβρουάριος 2008

 
Πραγματικά προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας οι προτάσεις ΝΙΜΙΤΣ, αλλά πιστεύω ότι προσβάλλουν πολύ περισσότερο, ίσως και βάναυσα, το πατριωτισμό των Ελλήνων, τη μακρά Ιστορία και το πολιτισμό μας και τους νεκρούς μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία αυτής  της Γης, που ήταν και η προφυλακή του πολιτισμένου κόσμου. Ούτε πολεμοκάπηλος είμαι, ούτε στρατοκράτης, ούτε αριστερός, ούτε δεξιός και δικαιούμαι να φωνάξω δυνατά, ότι η Πατρίδα είναι χωρίς φύλακες και κινδυνεύει με ακρωτηριασμό, όχι μακροπρόθεσμα αλλά ίσως ζήσουμε και μείς τις μαύρες μέρες που έρχονται. Αυτά που σήμερα ζούμε δηλαδή η Τουρκική υποτίμηση και πρόκληση, οι παλικαρισμοί των Σκοπίων, οι διεκδικήσεις των Αλβανών, η αλλαγή συνόρων λόγω Κοσυφοπεδίου, δεν είναι τίποτε μπροστά σ’ αυτά που μας επιφυλάσσει το αύριο. Ο Ελληνικός λαός γερασμένος, αποσυντονισμένος ηθικά και πνευματικά, εξαρτημένος, έχοντας αντικαταστήσει τα μεγάλα ιδανικά επιβίωσης με τη διαφθορά, τη σήψη, τον εγωκεντρισμό και τον απίστευτο βερμπαλισμό, είναι πραγματικά ανίκανος να ανταποκριθεί στο κρίσιμο των περιστάσεων.

Η μεταπολεμική γενιά που πήρε τα ηνία, από την νικηφόρα γενιά του σαράντα, έριξε τη χώρα σε απότομη κατηφόρα και η γενιά του πολυτεχνείου που μας γέμισε με  ελπίδες και ιδανικά δημοκρατίας, τα αντάλλαξε όλα με τη κονόμα ως είθισται νεοελληνιστί να αποκαλείται η υπεξαίρεση του Δημοσίου χρήματος. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν απωλέσει το αξιόμαχό τους και η χρωματιστή μπαρουφοκουλτούρα της νομεγκλατούρας, θεωρεί το Στρατό όχι απλώς περιττό αλλά ντροπιαστική καραβανοδουλειά. Κανείς νέος, μέσα σ’ αυτή την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι ταγοί, δεν θέλει να υπηρετήσει και σχεδόν όλοι οι Αξιωματικοί ονειρεύονται εξωτερικό, δολάρια και κάποιο βουλευτή παραμάσχαλα, αν είναι και Υπουργός ακόμα καλύτερα. Το κράτος μας και προ πάντων οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, βρίσκονται στην εποχή του 1897. 

Προχθές ο Τουρκικός Στρατός με δυο Μεραρχίες άρχισε εκκαθαρίσεις στο Ιρακινό έδαφος. Φανταστείτε έστω και για μια στιγμή να εδίδετο τέτοια διαταγή στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Όταν έφευγε η φρεγάτα  για μια περιπολία χίλια μίλια από τη ζώνη πυρός στην Ερυθρά θάλασσα, σκηνές κλάματος και κοπετού εκτυλίχθηκαν στην αποβάθρα. Μήπως πιστεύετε και σείς, όπως οι κυβερνώντες, ότι όλα αυτά τα αγνοούν τα Σκόπια; Το μεγαλύτερο οπλικό σύστημα ενός Στρατού είναι το προσωπικό του και η πειθαρχία. Ο Υφυπουργός των ΗΠΑ κ. Φρήντ στη βαρυσήμαντη ομιλία του στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ μας αποκάλεσε χάρτινη Τίγρη που κάνει ότι τη διατάξουν οι Αμερικάνοι. Φτάσαμε λοιπόν στο πάτο και αυτούς που μας πήγαν ως εκεί, τους ψηφίζουμε και τους ξαναψηφίζουμε, για να μας λένε κατάμουτρα, ότι  «εμείς είμαστε κύριοι η επιλογή του Ελληνικού λαού». Δέκα μέρες τώρα που ανακινήθηκε το Σκοπιανό πολιτικές ηγεσίες, διπλωματία, μέσα μαζικής ενημέρωσης συντονισμένα κατακεραυνώνουν τους υπερπατριώτες, που δεν δικαιούνται να έχουν γνώμη και να ομιλούν, διότι χρειάζεται «νηφαλιότητα» και «σωφροσύνη»…το περίπλοκο… πρόβλημα των Σκοπίων. Τους ρωτάμε ποιο θεσμικό όργανο άλλαξε την απόφαση των Αρχηγών υπό το πρόεδρο της δημοκρατίας του 1992 περί μη χρήσεως του ονόματος της Μακεδονίας παραγώγου ή συνθέτου, και αυτοί σφυρίζουν κλέφτικα.

Ξαφνικά μία πρωϊα, έτσι απλά, θρασύτατα και ραγιαδίστικα, μας είπαν ότι σύμπας ο πολιτικός κόσμος υιοθετεί την σύνθετη ονομασία. Ξαφνικά πρίν δέκα μήνες οι Έλληνες Ευρωβουλευτές ψήφισαν στο Ευρωψήφισμα υπέρ των Σκοπίων πλήν μιάς εξαιρέσεως. Τώρα δήθεν καμώνονται ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και οι Σκοπιανοί σκληροί. Έχουν χρεωκοπήσει. Έχουν αλλάξει εννέα φορές γραμμή στο Σκοπιανό. Όλοι οι υπουργοί εξωτερικών από το 1992 και εντεύθεν έχουν βαρύτατες εθνικές ευθύνες. Μας φταίνε οι Αμερικάνοι όταν οι Ευρωβουλευτές μας κινούνται ενάντια στη πατρίδα τους; Μας προσβάλλει ο υπαλληλάκος ΝΙΜΙΤΣ όταν η πρέσβης μας δημοσιεύει άρθρο κατά της Ελλάδος με χρήματα των Σκοπιανών; Είναι στα συγκαλά τους όταν μας λένε ότι εξάντλησαν όλα τα μέσα και θα ασκήσουν ΒΕΤΟ; Ποιο βέτο; Μάθατε τα 12 τρομερά αντίποινα των Σκοπίων σε περίπτωση άσκησης βέτο; Στείλαμε τον Αλαβάνο για διαπραγματευτή στα Σκόπια και μόλις προχθές για συνομιλίες στη Τουρκία. Γιατί; Μα για να γελάσουν οι Τούρκοι με το ειρηνικό, νεοοθωμανικό, Ελληνικό δουλικό φρόνημα. Διαβάζοντας το έγγραφο ΝΙΜΙΤΣ σούρχεται συγκοπή από ντροπή και αγανάκτηση. Στη παράγραφο 8 λεει επί λέξει: Κανένα κράτος δεν έχει αποκλειστικά δικαιώματα, πολιτικά είτε εμπορικά, στα ονόματα «Μακεδονία»  ή «Μακεδονικός» μόνο του. Όπως πάντα, ως συνήθως,  η Ελληνική Εξωτερική πολιτική μοιράζει τα δικά μας, με οποιοδήποτε διεκδικεί κάτι από μας. Χρόνια τώρα γίνεται το ίδιο με τη Τουρκία. Κατάφεραν και πότισαν το λαό με την ιδέα ότι είμαστε μικροί και ανίσχυροι και γιαυτό μας συμβαίνουν οι κακοτυχίες.

Τώρα θέλουν και την υπογραφή μας στη σύνθετη και ίσως διπλή ονομασία. Θέλουν διακαώς την υπογραφή μας, όπως την ήθελαν και για την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας όπως την ήθελαν και στη Μαδρίτη και στο Ελσίνκι, προκειμένου να αναγνωρίσουμε τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας. Ο εμπνευστής αυτής της πολιτικής κ. Σημίτης μιλώντας προχθές στην Αγγλία διακήρυξε ότι η Τουρκία δεν πρέπει και δε μπορεί να μπει στην ΕΕ. Που ήσουν δάσκαλε όταν το άλλο σου πρόσωπο έλεγε τα αντίθετα ως πρωθυπουργός; Τον όλεθρο που έσπειρες ποιος θα τον θερίσει; Ρίξανε λεει το Παπαδόπουλο στις εκλογές τις Κύπρου. Λες και δεν το ξέραμε. Τα δυο κόμματα εξουσίας που ήταν οι Ντελάληδες του Αναν θα αφήνανε  το Παπαδόπουλο, να διαχειρισθεί το Κυπριακό καθ’ ήν στιγμή τον είχαν προγράψει οι Αμερικάνοι; Ακούστε κάτι για να παγώσει το αίμα μας. Στη Πάντειο τη περασμένη εβδομάδα έγινε από Έλληνες καθηγητές τετραήμερο επιστημονικό συνέδριο, για τα δικαιώματα των Τσάμηδων και για την Αλβανική Τσαμουριά που φτάνει μέχρι την Άρτα. Οι καθηγητές της Παντείου αφού φάγανε τα λεφτά του Πανεπιστημίου, βρήκαν και χρόνο να ασχοληθούν και με τα Εθνικά θέματα της Αλβανίας.


 Σήμερα εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ για το πόσο δίκιο έχουμε στο θέμα του ονόματος. Το θεωρώ περιττό. Είναι μιαεθνική χρεωκοπία να κάθεσαι να λές πόσες γκάφες και πόσες προδοσίς κάναμε. Μια διαδικασία από πολλά λόγια και καμία πράξη ενός λαού που χάνεται. Τα προφανή δεν θέλουν αποδείξεις. Θέλω απλώς να διατρανώσω ότι το πρόβλημα είμαστε εμείς. Θέλω επίσης να ακυρώσω την έρπουσα φράση στα τηλεοπτικά παράθυρα, ότι κανείς δεν είναι πιο πατριώτης από τον άλλο. Ναι ακριβώς άλλοι πονάνε τη πατρίδα, άλλοι οικονομάνε, άλλοι είναι προδότες και ο καθ’ ένας κρίνεται από τις πράξεις του. Η Ελλάδα πωλείται και αυτοί  που την έφτασαν σ’ αυτό το σημείο είναι προδότες. Καμιά άλλη λέξη δεν τους εκπροσωπεί. Ο Θεός φώτισε τους Σκοπιανούς να απορρίψουν τις μέχρι τώρα προτάσεις ΝΙΜΙΤΣ και έτσι να σωθούμε από τη ντροπή μιας σύνθετης ονομασίας που θα ήταν μόνο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Τους ευχαριστώ και τους προτρέπω να τις απορρίψουν και πάλιν δια την εμήν σωτηρία..
Κλείνω στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα. Η Σερβία βομβαρδίστηκε άγρια και τεμαχίστηκε τόσο, όσο και οι δήμιοί της δε περίμεναν. Η Ελλάδα παίρνει σειρά, για να τεμαχιστεί άνευ βομβαρδισμών για τι έχει τους καλύτερους προδότες.       Κοιτάξτε τους Μακεδόνες βουλευτές πως τα μασάνε. Δεν τολμούνε οι δόλιοι να πουν ότι τους βάλανε στο λούκι της σύνθετης και διπλής ονομασίας. Κάνουν πως δεν αντιληφθήκαν τις θέσεις της Κυβέρνησης. Φοβούνται πολλαπλώς οι δυστυχισμένοι.
Όσοι το χάλκεον χέρι του φόβου βαρύ αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχουσι.

 

  Δημήτριος   Δήμου           

Αθήνα       25/02/2008

http://www.antibaro.gr