Κατηγορίες άρθρων

 Κώστας Καρράς: Νομιμοποιήσατε έποικους, αυξήστε τους Τ/κ!!!

Αρχική σελίδα
Εξωτ. πολιτική/ Διπλωματία
Εθνικά θέματα
Κοινωνία
Πολιτισμός
Θρησκεία
Διεθνή
Βιβλιογραφία/ Συνδέσεις
Εκδηλώσεις
Οπτικοακουστικό
υλικό
Δελτία
Ενημέρωσης
Ιστολόγιο
Αντίβαρου
Άγρα γραπτών
Πρόσφατα κείμενα
Με χρονολογική σειρά.
Δελτίο ενημέρωσης!
Εγγραφή Διαγραφή
Συγγραφείς

Αθανάσιος Γιουσμάς
Άθως Γ. Τσούτσος
Άκης Καλαιτζίδης
Αλέξανδρος Γερμανός
Αλέξανδρος-Μιχαήλ Χατζηλύρας
Αλέξανδρος Κούτσης
Αμαλία Ηλιάδη
Ανδρέας Σταλίδης
Ανδρέας Φαρμάκης
Ανδρέας Φιλίππου
Αντώνης Κ. Ανδρουλιδάκης
Αντώνης Λαμπίδης
Αντώνης Παυλίδης
Απόστολος Αλεξάνδρου
Απόστολος Αναγνώστου
Αριστείδης Καρατζάς
Αχιλλέας Αιμιλιανίδης
Βάιος Φασούλας
Βαν Κουφαδάκης
Βασίλης Γκατζούλης
Βασίλης Ζούκος
Βασίλης Κυρατζόπουλος
Βασίλης Πάνος
Βασίλης Στοιλόπουλος
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)
Βασίλης Φτωχόπουλος
Βένιος Αγελόπουλος
Βίας Λειβαδάς
Βλάσης Αγτζίδης
Γεράσιμος Παναγιωτάτος-Τζάκης
Γιάννης Διακογιάννης
Γιάννης Θεοφύλακτος
Γιάννης Παπαθανασόπουλος
Γιάννης Τζιουράς
Γιώργος Αλεξάνδρου
Γιώργος Βλαχόπουλος
Γιώργος Βοσκόπουλος
Γιώργος Βότσης
Γιώργος Κακαρελίδης
Γιώργος Καστρινάκης
Γιώργος Κεκαυμένος
Γιώργος Κεντάς
Γιώργος Κολοκοτρώνης
Γιώργος Κουτσογιάννης
Γιώργος Νεκτάριος Λόης
Γιώργος Μαρκάκης
Γιώργος Μάτσος
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
Γιώργος Σκουταρίδης
Γιώργος Τασιόπουλος
Γλαύκος Χρίστης
Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Δημήτρης Γιαννόπουλος
Δημήτριος Δήμου
Δημήτρης Μηλιάδης
Δημήτριος Γερούκαλης
Δημήτριος Α. Μάος
Δημήτριος Νατσιός
Διαμαντής Μπασάντης
Διονύσης Κονταρίνης
Διονύσιος Καραχάλιος
Ειρήνη Στασινοπούλου
Ελένη Lang - Γρυπάρη
Ελευθερία Μαντζούκου
Ελευθέριος Λάριος
Ελλη Γρατσία Ιερομνήμων
Ηλίας Ηλιόπουλος
Θεόδωρος Μπατρακούλης
Θεόδωρος Ορέστης Γ. Σκαπινάκης
Θεοφάνης Μαλκίδης
Θύμιος Παπανικολάου
Θωμάς Δρίτσας
Ιωάννης Μιχαλόπουλος
Ιωάννης Χαραλαμπίδης
Ιωάννης Γερμανός
Κρίτων Σαλπιγκτής
Κυριάκος Κατσιμάνης
Κυριάκος Σ. Κολοβός
Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου Σταμπουλής
Κωνσταντίνος Ναλμπάντης
Κωνσταντίνος Ρωμανός
Κωνσταντίνος Χολέβας
Λαμπρινή Θωμά
Μαίρη Σακελλαροπούλου
Μανώλης Βασιλάκης
Μανώλης Εγγλέζος - Δεληγιαννάκης
Μάρκος Παπαευαγγέλου
Μάρω Σιδέρη
Μιλτιάδης Σ.
Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Μιχάλης Κ. Γκιόκας
Νέστωρ Παταλιάκας
Νικόλαος Μάρτης
Νίκος Ζυγογιάννης
Νίκος Καλογερόπουλος Kaloy
Νίκος Λυγερός
Νίκος Παπανικολάου
Νίκος Σαραντάκης
Νίνα Γκατζούλη
Παναγιώτης Α. Μπούρδαλας
Παναγιώτης Ανανιάδης
Παναγιώτης Ήφαιστος
Παναγιώτης Α. Καράμπελας
Παναγιώτης Καρτσωνάκης
Παναγιώτης Φαραντάκης
Παναγιώτης Χαρατζόπουλος
Πανίκος Ελευθερίου
Πάνος Ιωαννίδης
Πασχάλης Χριστοδούλου
Παύλος Βαταβάλης
Σοφία Οικονομίδου
Σπυριδούλα Γρ. Γκουβέρη
Σταύρος Σταυρίδης
Σταύρος Καρκαλέτσης
Στέλιος Θεοδούλου
Στέλιος Μυστακίδης
Στέλιος Πέτρου
Στέφανος Γοντικάκης
Σωτήριος Γεωργιάδης
Τάσος Κάρτας
Φαήλος Κρανιδιώτης
Φειδίας Μπουρλάς
Χρήστος Ανδρέου
Χρήστος Δημητριάδης
Χρήστος Κηπουρός
Χρήστος Κορκόβελος
Χρήστος Μυστιλιάδης
Χρήστος Σαρτζετάκης
Χριστιάνα Λούπα
Χρίστος Δαγρές
Χρίστος Δ. Κατσέτος
Χρύσανθος Λαζαρίδης
Χρύσανθος Σιχλιμοίρης
Gene Rossides
Marcus A. Templar

Επικοινωνία
Οι απόψεις σας είναι ευπρόσδεκτες!
 

 


Κώστας Καρράς: Νομιμοποιήσατε έποικους, αυξήστε τους Τ/κ!!!
΄Οταν κάποιοι ξαφνικά ενδιαφέρονται για μας...

Φανούλα Αργυρού

Αντίβαρο, Μάϊος 2008


΄Ολως αιφνιδίως δημοσιεύθηκε στον Φιλελεύθερο 1/1/2008  μια συνέντευξη του κ. Κώστα Καρρά με τίτλο “Η Ε.Ε. να αναλάβει την ασφάλεια της Κύπρου”.

Στην ουσία ο κ. Καρράς μάς ζήτησε (όπως και ο κ. Χρ.Στυλιανού του ΑΚΕΛ Λονδίνου από το LGR στις 19/7/2007) να προβούμε σε...”επίθεση φιλίας προς τους Τ/κ”! Μας ζητά να “κάνουμε το παν σε όλα τα επίπεδα για να τους προσεγγίσουμε για να καταλάβουμε πως αισθάνονται...”Αλλά, τι άλλο έμεινε επιτέλους να δώσουμε προς αυτούς μετά από όλα εκείνα τα οφελήματα που τους έδωσε και δίνει η κυβέρνηση και αφού κατάντησαν προνομοιούχοι πολίτες με τους Ελληνοκύπριους φορολογούμενους, πρόσφυγες και μη, δευτέρας κατηγορίας; Ούτε λέξη για τα  αισθήματα των  200,000 προσφύγων Ελληνοκυπρίων ο κ. Κ. Καρράς...

Ξέρετε όμως πως εννοεί την...επίθεση αυτή ο κ. Κ. Καρράς; Με την νομιμοποίηση παιδιών των εποίκων ως Κύπριους πολίτες! Το  θεωρεί αυτό ως νέα προσέγγιση που χρειάζεται να κάνουμε. Αυτό δεν το λέει στην συνέντευξη αλλά το βρίκαμε σε ένα άρθρο του στα αγγλικά με τίτλο ‘Cyprus 2008’, που γράφτηκε μόλις πρόσφατα μάλλον τον Δεκέμβριο του 2007, λίγες μέρες πριν να δώσει την συγκεκριμένη συνέντευξη. Γράφει (σε μετάφραση) επιγραμματικά: “Χρειάζονται νέες προσεγγίσεις και εδώ όπως και σε άλλα θέματα, ισσορόπιση σεβασμού για παραδοσιακές δημογραφικές αναλογίες, δικαιοσύνη σε δημιουργημένους πληθυσμούς, και σεβασμό σε άτομα που δεν είχαν άλλο σπίτι. Ευτυχώς, η πρώτη στατιστική αμέσως μετά την βρετανική διακυβέρνηση το 1878 βρήκε τους Τουρκοκύπριους να ήταν 24.5%. ΄Ισως έτσι, υπηκοότητα να πρέπει να δωθεί μέχρις αυτό το ποσοστό, σε παιδιά Τούρκων εποίκων που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Κύπρο. Οι γονείς των να μείνουν ως κάτοικοι δίχως υπηκοότητα, ή να χρηματοδοτηθούν να επιστρέψουν...”

Δηλαδή, ο κ. Κ. Καρράς μας ζητά ξεκάθαρα να αυξήσουμε τον αριθμό των Τ/κ από το 18% στο 24 συν % όταν οι στατιστικές λένε ότι οι Τ/κ έμειναν παρά μόνο 10% στα κατεχόμενα!  Βοηθώντας έτσι στην αναβάθμιση των κατεχομένων με αυξημένη πληθυσμιακή αναλογία που θα αφήσει την δική μας πλευρά σε χειρότερη μοίρα. Και επικαλείται και βρετανική στατιστική ο άνθρωπος...

Ούτε λέξη βέβαια, ότι τόσο οι έποικοι όσο και τα παιδιά τους είναι προιόν εγκλήματος που πρέπει να φύγουν όλοι και ούτε ρουθούνι τους δεν πρέπει να μείνει.

Στην υπόλοιπη συνέντευξη (τώρα που αναγνωρίστηκε η δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού έγινε  ισότιμο μέλος της Ε.Ε.) είναι εμφανής η προσπάθεια του κ. Κ. Καρρά να μετατοπίσει την προσοχή μας πάνω στους Τ/κ για να βοηθηθούν στην αναβάθμιση του “κρατιδίου” τους αφενός και αφετέρου να παραμεριστούν οι ευθύνες της κατοχικής Τουρκίας εφόσον στενεύουν ολοένα και περισσότερο πλέον τα χρονικά περιθώρια για την ενταξιακή της πορεία...Αυτός  ήταν εξάλλου και ο στόχος της επιβουλής του εκτρώματος  του Σχεδίου Ανάν. ΄Εγραψε ο κ. Καρράς στο άρθρο του Δεκεμβρίος 2007 συν άλλοις: “...Η τοπική Τουρκοκυπριακή διοίκηση θα πρέπει πλέον να εκλαμβάνεται ως μελλοντική συναίτερος σε μια ομοσπονδία που ήδη συμφωνήθηκε ως αρχή και σταδιακά ξεπροβάλει μέσω από την υπάρχουσα Κυπριακή Δημοκρατία, οι συνταγματικές λεπτομέρειες της οποίας, όμως, ακόμα παραμένουν να τεκμηρειωθούν...”

΄Ετσι μπορεί να εξηγηθεί και η ξαφνική εμφάνισή του με συνέντευξη στον Φιλελεύθερο όταν από το 1974 μέχρι σήμερα δεν ίδρωσε τ΄αυτί  ούτε του ιδίου ούτε της περιβόητης διζωνικής ομάδας ‘ Φίλοι της Κύπρου’ για τα αισθήματα και δράμα των 200,000 Ελληνοκυπρίων προσφύγων για επιστροφή και τα δίκαιά τους.

 

Ποίος είναι ο κ. Κ. Καρράς

1)Συνίδρυσε μαζί με τον τελευταίο διχοτόμο αποικιακό κυβερνήτη Σερ Χιού Φούτ την περιβόητη διζωνική ομάδα “Φίλοι της Κύπρου” τον Σεπτέμβριο του 1974 στο Λονδίνο με μετέπειτα πρόεδρο τον φλεγματικό  μακ.. Λόρδο Νίκολας Μπέθελ που υποστήριζε την παραμονή εποίκων...Τόσο εχθρική ήταν η στάση της ομάδας που έγραψαν στην Κύπρο οι εφημερίδες : “Με τέτοιους φίλους τι τους θέλει η Κύπρος τους εχθρούς”.

2)Για 18 χρόνια μέλος του Steering Committee της γνωστής  οργάνωσης  Bilderberg Group.

3) Συμμετείχε σε πολλές συνεδρίες του Γουίλτον Πάρκ (παράρτημα του Φόρειν Οφις για διαμόρφωση πολιτικής) και του Ντίσλευ Πάρκ με θέμα Τουρκία, Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Πρωτοστάτησε στις επαφές μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών από το 1985 (ήταν τον ίδιο καιρό που και οι ‘Φίλοι της Κύπρου’ εγκαινίασαν τις ούτω καλούμενες επαναπροσεγγιστικές επαφές στο Κάμπτεν Τάουν του Λονδίνου αναβαθμίζοντας την Τ/κ κοινότητα ως οντότητα, προωθώντας την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ως λύση, και παραμερίζοντας και αποφεύγοντας την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους...).

4)΄Ιδρυσε καθ΄υπόδειξη του Φόρειν ΄Οφις το “Ελληνοτουρκικό Φόρουμ” για προώθηση των τουρκικών συμφερόντων με αυξημένες συμμετοχές Τούρκων στα συνέδρια του Γουίλτον Παρκ κτλ

5) Είναι από τους αξιωματούχους και ιδρυτές της οργάνωσης “Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη” CDRSEE- με έδρα την Θεσσαλονίκη, για την αλλαγή των ιστορικών βιβλίων χωρών των Βαλκανίων (και της Κύπρου) και που χρηματοδοτείται συν άλλων πολλών κυρίως από το Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Βρετανίας, το Στέιτ Ντεπάρτμεντ, Υπ. Εξωτερικών Αυστρίας και άλλων ευρωπαικών χωρών και επιχειρήσεων αλλά και που εξασφάλισαν, προφανώς, δίχως να εδώθη η σωστή ερμηνεία των εργασιών τους,  και χρηματοδότηση από τους Ομογενείς Αμερικής... Ο κ. Καρράς προλόγησε μάλιστα και το βιβλίο της Χριστίνας Κουλούρη (τι Κουλούρη τι Ρεπούση) “Clio in the Balkans” 2002 στο οποίο υπάρχει και κεφάλαιο για την Κύπρο όπου Τ/κύπριοι όπως τον Νιαζί Κιζίλιουρεκ κατηγορούν τους Ε/κ συλλήβδην με τα γνωστά εμετικά τους...(Βλέπε σελίδα Αντίβαρου πως η ‘αμφιλεγόμενη Χριστίνα Κουλούρη’ με άρθρο της στο Βήμα  της Κυριακής 7.1.2007 απαξιώνει όλους όσους υπέγραψαν επιστολές και υπομνήματα για την απόσυρση του ελεεινού βιβλίου της Ρεπούση για την αλλαγή της ιστορίας της 6ης Δημοτικού – δηλαδή και τους δύο πρώην Υπ. Παιδείας της Κύπρου Κλαίρη Αγγελίδου και Ουράνιο Ιωαννίδη!).

“Ο Κώστας Καρράς είναι ένας από τους ιδρυτές και κύριους χρηματοδότες του Κέντρου για Δημοκρατία και Συμφιλίωση στη Θεσσαλονίκη... συντονιστής του Ελληνο-Τουρκικού Φόρουμ που δουλεύει για καλυτέρευση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και είναι πολύ αναμεμειγμένος στην διαδικασία εξεύρεσης λύσης για το Κυπριακό πρόβλημα....” (www.ex-yupress.com/vreme/vreme130.html).

6) O K. Καρράς συμμετείχε και στην συγκέντρωση επίλεκτων Ανανιστών στο Στ. ΄Αντονυς Κόλλετζ της Οξφόρδης για ωραιοποίηση του Σχεδίου Ανάν, τον Φεβρουάριο του 2004..

Στην συνεδρία υπήρχαν τρείς σούπερ ανανιστές διαφωτιστές.  Επικεφαλής ο Δρ. Ο. Αθανασάκης, με βοηθούς την  Δρ. Καλυψώ Νικολαίδη και ο Δρ. Giles Bertrand, όλοι του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

΄Οσον αφορά τον τρίτο ‘Διαφωτιστή’ της Οξφόρδης, τον Dr. Giles Bertrand, αξίζει να προσθέσουμε την αναφορά του στην αλλαγή των ιστορικών μας βιβλίων.

... For one, school textbooks must be written anew, by independent historians, to avoid what is happening in Bosnia-Herzegovina where the Croat children learn one version of History, and Muslim another one and the Serbian a third one, all nationalists. The 'basis for Agreement; suggests the establishing a Reconciliation Commission appointed by the S.G... The commission could just 'make recommendations' and give 'guidelines' for school textbooks, a matter devolved to the 'constituent states'..."

ΜετάφρασηΚαταρχήν, τα σχολικά βιβλία πρέπει να ξαναγραφτούν από την αρχή, από ανεξάρτητους ιστορικούς, για να αποφύγουμε εκείνο που γίνεται στην Βοσνία όπου τα παιδιά των Κροάτων μαθαίνουν μια άποψη ιστορίας και των μουσουλμάνων άλλη και των Σέρβων τρίτη, όλοι εθνικιστές. Η ‘Βάση της Συμφωνίας’ (Σχεδίου Ανάν), εισηγείται την δημιουργία μιας Επιτροπής Συμφιλιώσεως διορισμένη από τον Γ.Γραμματέα. Η Επιτροπή μπορεί απλά ‘να κάνει εισηγήσεις’ και να δώσει "κατευθυντήριες γραμμές" για σχολικά βιβλία, ένα θέμα που άπτεται των "συνιστώντων κρατιδίων"..

Να ξαναγραφτούν από ‘ανεξάρτητους ιστορικούς’, όπως  την Ρεπούση και την Κουλούρη να πούμε...

 

Το βιβλίο της Ρεπούση όμως ο Κ. Καραμανλής κατ΄εντολή του λαού που καταψήφισε την Μ. Γιαννάκου το έστειλε στον κάλαθο των αχρήστων. Εκεί που του αξίζει. Με εκείνο της Κουλούρη όμως τι γίνεται;

 

Οι διαφωτισθέντες  στο σεμινάριο της Οξφόρδης (με επιπρόσθετα στοιχεία).

 

Zafer Bacak (Ζαφερ Πατσακ) - της Ομάδας Μελετών για  Νοτιοανατολικές Μελέτης του Κολλεγίου St. Antony του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Κώστας Καρράς – Επι κεφαλής του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ που δημιούργησε ο ΙΔΙΟΣ το 1997 καθ΄υπόδειξη του Φόρειν ΄Οφις μέσω σεμιναρίου για επιλεγμένους που διοργανώθηκε στο Wilton Park  στο Λονδίνο (παράρτημα του Φόρειν ΄Οφις), επίσης μέλος της αυτοκαλούμενης ομάδας ‘Φίλοι της Κύπρου’ στο βρετανικό κοινοβούλιο που ουσιαστικά (με εξαίρεση μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού) εργάζεται -με επικεφαλής την Γραμματέα τους Εργατική Μαίρη Σάουθκοτ-  για τα βρετανικά και τουρκικά συμφέροντα – ΄Αμεσα αναμεμειγμένος στην οργάνωση που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη για αλλαγή των ιστορικών βιβλίων χωρών των Βαλκανίων (και της Κύπρου)...

Dominick Chilcott – Την χρονολογία εκείνη Υπεύθυνος για το Κυπριακό στο Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Βρετανίας.

Καίτη Κληρίδου – Δεν χρειάζονται συστάσεις.

Δρ.΄Ολγα Δημητρίου – Καθηγήτρια στο Κολλέγιο St. Antony’s της Οξφόρδης και μεταξύ των ανθρώπων του Τμήματος Μελετών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά, και του επιτήδειου ΠΡΙΟ Νορβηγίας  (Που προωθεί την καταστροφή της Κύπρου και που χρηματοδοτείται από την Βρετανία, ΗΠΑ, Τουρκία και συνοδοιπορικές εταιρείες και οργανισμούς και διοργανώνει σεμινάρια για πλήση εγκεφάλου των δικών μας για να περνά τα τουρκικά συμφέροντα. Πριν το δημοψήφισμα χρηματοδοτούσε και ένθετα σε κυπριακές εφημερίδες για προώθηση και ωραιοποίηση του Σχεδίου Ανάν).

Alvaro De Soto – Δεν χρειάζονται συστάσεις – Ανανιστής Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.

Καίτη Οικονομίδου –Ανήκε στην ομάδα ΠΡΙΟ Λευκωσίας (λεγόμενης ομάδας ‘Κέντρου Ειρήνης Κύπρου’)

Ali Erel (Αλί Ερελ) – Τουρκοκυπριακού Επιμελητηρίου και "απόφοιτου"  των σεμιναρίων του ΠΡΙΟ μαζί με την ομάδα Τάκη Χατζηδημητρίου, Κ. Κληρίδη...

Σωτήρης Γιωργαλλής – Υπάτης Αρμοστείας Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο – Υπό κανονικάς συνθήκας η συμμετοχή του ήταν παντελώς αδικαιολόγητη και ανεξήγητη, εκτός τόπου και χρόνου. Εξηγήθηκε αργότερα όταν τον έπαυσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος...

 

 

 [Πρώτη δημοσίευση στην εφημερίδα Ελευθερία του Λονδίνου στις 10 Ιανουαρίου 2008]

http://www.antibaro.gr