ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ  

                    Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία

                           nalbantis@debitel.net

            Ελλειπής κυβερνητική διαφάνεια για την δράση των Γερμανών στρατιωτών

 

Σχεδόν όλες οι γερμανικές εφημερίδες και οι σχολιαστές ασχολούνται  με την δράση γερμανών ελίτ στρατιωτών στο Αφγανιστάν και στον  Kuwait. .

         Η  Frankfurter Allgemeine Zeitung, 26.02.02. γράφει: η εργασία πληροφόρησης έχει ανάγκη καλυτέρευσης. Δυσφορία  επικρατεί   στο προεδρείο του  SPD για τις δηλώσεις Wieczorek SPD για την επέμβαση στο Αφγανιστάν. Ενδιάμεσο σταθμό στις χώρες του κακού-αγγειό . Η λογιστική στην επιδρομή ISAF στο Afganistan  ήτανε μία προβληματική επιχείρηση.

       Η  Sueddeutsche Zeitung, 26.02.02. γράφει ότι: Η επιχείρηση κομάντος της ειδικής δύναμης  KSK στο Αφγανιστάν, που ψάχνει τα ίχνη αγωνιστών του  Al-quida  κατά τις πληροφορίες γύρω από την επέμβαση γερμανών στρατιωτών ελίτ παραμένουν ακαθόριστες. Οι πράσινοι και η αντιπολίτευση είναι δυσαρεστημένοι με τις δηλώσεις της κυβέρνησης . Οι ελεύθεροι δημοκράτες μιλούν για «σκάνδαλο χωρίς προηγούμενο» Αλλιώς απ΄ ότι στις επιδρομές του   KSK  στα Βαλκάνια, έχουν αποσιωπηθεί οι δραστηριότητες των στρατιωτών κομάντος στο Αφγανιστάν. Δεν υπάρχει καμία εύλογη εξήγηση γι  ΄αυτό, γιατί παραμένουν ακόμα γερμανικά Φουκς-ανιχνευτικά τανκς στο Kuwait.  Γύρω από τις συγκεκριμένες εντολές  του ναυτικού στο κέρας της Αφρικής δεν έχει ειπωθεί τίποτε. Με αυτό αναμοχλεύουν και εξουδετερώνουν ο Schroeder, ο  Scharping   και CO το δικαίωμα ελέγχου του κοινοβουλίου γύρω από  τα στρατεύματα. ΄Ισα, ίσα μία κοκκινο-πράσινη κυβέρνηση, πέφτει πίσω σε εκείνη την πρακτική της μυστικότητας από την εποχή του   Kaiser Wilhelm, που σχηματίστηκε η παραδοσιακή εργασία διαφάνειας του γερμανικού στρατεύματος. Αυτό δημιουργεί δυσπιστία στους πολίτες και αμφισβητεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της στρατιωτικής πολιτικής, SDZ,s.4..

             Η Frankfurter Rundschau, 26.02.02 στο άρθρο της του Axel Vornbauemen από το Βερολίνο, αναφέρει, ότι η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση, και με το όνομα ξανά και πάλι ο  Rudolf Scharping  (SPD), έχει περιέλθει σε κατάσταση ανάγκης εξηγήσεων. Στρατιώτες ελίτ στον αντιτρομοκρατικό αγώνα στο Αφγανιστάν, ABC δύναμης απόκρουσης στο  Kuwait – μόνο πενιχρές είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα: Τι κάνουν αυτοί  εκεί;

        Τώρα πρέπει, πολύ αποφασιστικά να αποφασιστεί και να σκεφτούμε γύρω από την πολιτική ενημέρωσης. ΄Ητανε ο καγκελάριος προσωπικά το περασμένο φθινόπωρο που έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για τον αντιτρομοκρατικό αγώνα, ,ότι πρέπει να αναληφθούν ρίσκα, αλλά να αποφευχθούν περιπέτειες. Τώρα ανακάλυψε η αντιπολίτευση το πρώτο τραυματισμό αυτής της αρχής. Η πολιτική πληροφόρησης της κυβέρνησης είναι περιπετειώδης αναφέρει το CDU  με τον εμπειρογνώμονα Paul Breuer για την άμυνα, οι ελεύθεροι δημοκράτες FDP χρησιμοποιούν τον ορισμό «σκανδαλώδης». Πικάντικα και παρόμοια βλέπουν επίσης μέρος των πρασίνων του συνασπισμού.

          Ο βουλευτής Winfried  Nachweis αναφέρει την μορφή δράσης του KSK στρατιωτών στο Αφγανιστάν, είναι βέβαια ανάγκη μυστικότητας, αλλά όχι το γεγονός, ότι οι στρατιώτες ελίτ να είναι στη χώρα..  Η κομματική συνάδελφος του   Nachweis, Angelika Beer, προτείνει τον σχηματισμό ενός Gremium, όπου η κυβέρνηση να πληροφορεί συνεχώς τα κόμματα κάτω από αυστηρή μυστικότητα και γύρω από τις δράσεις του KSK.

      Διότι η πραγματικότητα είναι αλλιώς, όπου πάνω από 200 KSK στρατιώτες είναι σε δράση εναντίον των τρομοκρατών Al-Qaeda  ,  και κατά άλλες πηγές είναι μόνο 100. Οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι για αγώνες ελίτ και μπορούν να αντικατασταθούν στα Βαλκάνια ή είναι στη διάθεση για να απελευθερώσουν γερμανούς ομήρους. Μόνο όμως 100 στρατιώτες είναι καλυμμένοι από το Κοινοβούλιο. Τα ερωτήματα λοιπόν:

-        Τι κάνουν τότε οι στρατιώτες ελίτ στο Αφγανιστάν; Μήπως είναι συνδεδεμένοι με τον πολεμικό ρόλο των ΗΠΑ; Αυτό όμως χρειάζεται ένα νέο γερμανικό ρόλο για τον αντιτρομοκρατικό αγώνα. Είναι μία αιτία λοιπόν για την σιωπή του Scharping.

-        Ποιος έχει διαταγή επέμβασης για τους στρατιώτες  κομάντος στον τόπο;

-        Τι συμβαίνει με τους τρομοκράτες, που συλλαμβάνονται από στρατιώτες του KSK ;

-        Ποιος είναι υπεύθυνος και σε ποια αρμόδια αρχή θα λογοδοτήσουν για ενδεχόμενες αποτυχίες.

                 Τα ερωτήματα είναι πολιτικά ολισθηρά. Οι απαντήσεις: Σιγή – σιωπή.

             Ο καγκελάριος σκέπτεται ολοφάνερα επίσης, γι΄ αυτό και για βοήθεια για ατυχήματα   

         στο οίκημα  Scharping,διότι υπάρχουν κακές αναλογίες για τη δράση γερμανικών ABC-

         δυνάμεων στο  Kuwait.  Επίσης  και εδώ  δεν έχουμε τίποτε ευδιάκριτο, μία σύνδεση

         μεταξύ ασκήσεων ABC στο  Kuwait  και ενδεχόμενα πλάνα επιθέσεων των ΗΠΑ 

         εναντίον του ΙΡΑΚ.

                        Και εδώ όμως  για την υποστήριξη της επίθεσης των ΗΠΑ εναντίον του ΙΡΑΚ 

          έχει ανάγκη από μία νέα κοινοβουλευτική απόφαση…

 

          ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ  ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ

         

          Μία αποξένωση παρατηρείται μεταξύ των ΗΠΑ και Γερμανίας, αν τυχών και λάβει χώρα μία επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του ΙΡΑΚ.

Αυτήν την στιγμή είναι δυνατόν να σταθεροποιηθεί ένας βαθιά ευρισκόμενος  Αντιαμερικανισμός στους Γερμανούς…

       Η σκέψη ακόμα βομβαρδισμού εναντίον του ΙΡΑΝ-Περσίας είναι αντιπαραγωγικό, διότι δύο τρίτα 2/3 του πληθυσμού έχει φύγει από τους Μούλας ..,. Υπάρχει μία συνταγματική ανικανότητα της Αμερικής, να αντιληφθούν άλλους πολιτισμούς και τον τρόπο σκέψεων…

Πηγή:

 Koelner Stadt-Anzeiger, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurter Rundschau, Süddeutsche Zeitung, 26.02.02

nalbantis@debitel.net

 


http://www.antibaro.gr