Διεθνής και ντόπια υποκρισία

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Πανηγυρίζει υπό το άγρυπνο βλέμμα του αμερικανού κηδεμόνα η σοσιαλιστικότατα κυβερνώμενη Δυτική Ευρώπη. Ο Μιλόσεβιτς, με μια άθλια συναλλαγή του πρωθυπουργού  ανδρείκελου της Γιουγκοσλαβίας Τζίτζιτς, παρεδόθη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, με αντάλλαγμα την οικονομική ενίσχυση της κατεστραμμένης, από την προπέρσινη νατοϊκή επίθεση «ειρήνης», χώρας.

 Η «αδέκαστη» Εισαγγελέας Κάρλα Ντελ Πόντε, που έκλεισε δουλικότατα τα μάτια στις διαπιστωμένες από το ίδιο Δικαστήριο σφαγές των αμάχων Σέρβων της Κράϊνα, από τους Κροάτες, τον Αύγουστο του 1995, είναι έτοιμη να  εξαντλήσει το «ανθρωπιστικό» της μένος στον μισητό Μιλόσεβιτς. Οι Δυτικοί σοσιαλιστές ηγέτες, με πρώτο τον άρτι θριαμβεύσαντα  στις βρετανικές εκλογές Μπλαίρ, πιστό θεράποντα των αμερικανικών κελευσμάτων, αφού πλημμύρισαν με βόμβες διασποράς την Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο, επιχαίρουν για την λαμπρή τους επιτυχία. Είναι οι ίδιοι που χαριεντίζονται με τον πρωθυπουργό του Αττίλα και έχουν λησμονήσει τους αγνοουμένους της κυπριακής τραγωδίας, την βάρβαρη κατοχή της Βόρειας Κύπρου, τον στυγνό εκπλειστηριασμό των πολιτιστικών θησαυρών της μεγαλονήσου, τις καθημερινές προκλήσεις της Aγκυρας. Είναι οι ίδιοι που αρνούνται να πιέσουν την Αγκυρα να εφαρμόσει την απόφαση ενός άλλου Διεθνούς Δικαστηρίου, που επιβάλλει την υποχρέωση αποζημιώσεως της κυπρίας Λοϊζίδου για τον σφετερισμό της περιουσίας της από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Θλιβερός συνοδοιπόρος τους η χώρα μας. Ο φέρελπις υπουργός μας των Εξωτερικών, προφανώς κατάκοπος από τις επιμνημόσυνες ζεϊμπεκιές του, υπό τα χειροκροτήματα του «αδελφού» Τζεμ, δεν βρήκε κουβέντα να πει για την χονδροκομμένη επιλεκτικότητα της διεθνούς «Δικαιοσύνης». Σιωπή για την Κύπρο, σιωπή για τους Βορειοηπειρώτες, σιωπή για την προκλητική υποδαύλιση του αλβανικού αλυτρωτισμού,σιωπή για την τουρκική "αγκιτάτσια" στην  Θράκη και πλήρης συμπόρευση με το ανακάτωμα των συνόρων που ιχνογραφείται στη γειτονιά μας. Στις ακτές της πάλαι ποτέ Ιωνίας θα ακουστεί σύντομα ο αθάνατος αρχαίος ελληνικός λόγος, προς τέρψη των στρατοκρατών της Αγκυρας, την ίδια, ίσως, στιγμή που τα τουρκικά αεροπλάνα θα παραβιάζουν, για πολλοστή φορά, τον ελληνικό εναέριο χώρο. Την ίδια στιγμή, που το χώμα στους τάφους των Ισαάκ και Σολωμού περιμένει να ανθίσει, χωρίς το φως της Κερύνειας και της Αμμοχώστου και ελληνικές πόλεις αδελφοποιούνται  με τουρκικές, υπό το συγκαταβατικό βλέμμα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη. Στην εκσυγχρονισμένη Ελλάδα του θεράποντος ιατρού Σημίτη, η θεραπεία των εθνικών μας συμφερόντων ευθυγραμμίζεται με την  «ευρωπαϊκότητα» των τούρκων χιτλερίσκων και ο ωμός εξανδραποδισμός του Μιλόσεβιτς, παρά την αντίθετη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της γειτονικής χώρας, «ρουφιέται» από τον λαλίστατο κ. Ρέππα, υπό το «ευφυέστατο» πρόσχημα της μη παρέμβασης στα εσωτερικά  της Γιουγκοσλαβίας...!

Οι άλλοτε σταλινικοί, που συχνάζουν σήμερα στα κολωνακιώτικα σαλόνια, χορτασμένοι από τα αλησμόνητα limit up του 1999, είναι, και αυτοί κατενθουσιασμένοι, που ο άλλοτε ομοϊδεάτης τους Μιλόσεβιτς βρίσκεται στα χέρια της «Δικαιοσύνης». Είναι οι ίδιοι που ιδρώνουν από ενθουσιασμό, κάθε φορά που ο Γιωργάκης ασπάζεται τον Τζεμ και η Ατζελα Δημητρίου προσφέρει οπτικοακουστικές απολαύσεις στους νεοοθωμανούς του Ετζεβίτ. Ακριβώς οι ίδιοι, που δικαιολόγησαν, χωρίς αιδώ, τις «παράπλευρες» απώλειες  των νατοϊκών βομβαρδισμών και ξεχνούν τα λευκά κελιά της Αγκυρας, τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες τούρκων αντικαθεστωτικών και τις απαγορεύσεις των ισλαμικών κομμάτων, που, δήθεν, εμποδίζουν τον «εκδημοκρατισμό» των γειτόνων μας.

 Στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα, η παγκόσμια «τάξη» εξιλεώνεται με την προδιαγεγραμμένη  καταδίκη του Μιλόσεβιτς και ο ελληνικός «εκσυγχρονισμός», αναβαπτιζόμενος κατά καιρούς στον ζωογόνο λαλιωτικό λόγο, διευρύνει την ελληνοτουρκική φιλία  με τις ζεϊμπεκιές του βαρυπενθούντος υπουργού μας. Τι και αν η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεσηκώνει τις ασύστολες απειλές των ηγητόρων της Αγκυρας; Το πολύ - πολύ να τους ξαναστείλουμε τον Ρουβά να τους αποτελειώσει....!!!!!                    

Διονύσιος Κ. Καραχάλιος

Δικηγόρος

Αντιπρόεδρος Δικτύου 21  


http://www.antibaro.gr