Κατηγορίες άρθρων

 Δώδεκα αντίποινα

Αρχική σελίδα
Εξωτ. πολιτική/ Διπλωματία
Εθνικά θέματα
Κοινωνία
Πολιτισμός
Θρησκεία
Διεθνή
Βιβλιογραφία/ Συνδέσεις
Εκδηλώσεις
Οπτικοακουστικό
υλικό
Δελτία
Ενημέρωσης
Ιστολόγιο
Αντίβαρου
Άγρα γραπτών
Πρόσφατα κείμενα
Με χρονολογική σειρά.
Δελτίο ενημέρωσης!
Εγγραφή Διαγραφή
Συγγραφείς

Αθανάσιος Γιουσμάς
Άθως Γ. Τσούτσος
Άκης Καλαιτζίδης
Αλέξανδρος Γερμανός
Αλέξανδρος-Μιχαήλ Χατζηλύρας
Αλέξανδρος Κούτσης
Αμαλία Ηλιάδη
Ανδρέας Σταλίδης
Ανδρέας Φαρμάκης
Ανδρέας Φιλίππου
Αντώνης Κ. Ανδρουλιδάκης
Αντώνης Λαμπίδης
Αντώνης Παυλίδης
Απόστολος Αλεξάνδρου
Απόστολος Αναγνώστου
Αριστείδης Καρατζάς
Αχιλλέας Αιμιλιανίδης
Βάιος Φασούλας
Βαν Κουφαδάκης
Βασίλης Γκατζούλης
Βασίλης Ζούκος
Βασίλης Κυρατζόπουλος
Βασίλης Πάνος
Βασίλης Στοιλόπουλος
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)
Βασίλης Φτωχόπουλος
Βένιος Αγελόπουλος
Βίας Λειβαδάς
Βλάσης Αγτζίδης
Γεράσιμος Παναγιωτάτος-Τζάκης
Γιάννης Διακογιάννης
Γιάννης Θεοφύλακτος
Γιάννης Παπαθανασόπουλος
Γιάννης Τζιουράς
Γιώργος Αλεξάνδρου
Γιώργος Βλαχόπουλος
Γιώργος Βοσκόπουλος
Γιώργος Βότσης
Γιώργος Κακαρελίδης
Γιώργος Καστρινάκης
Γιώργος Κεκαυμένος
Γιώργος Κεντάς
Γιώργος Κολοκοτρώνης
Γιώργος Κουτσογιάννης
Γιώργος Νεκτάριος Λόης
Γιώργος Μαρκάκης
Γιώργος Μάτσος
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
Γιώργος Σκουταρίδης
Γιώργος Τασιόπουλος
Γλαύκος Χρίστης
Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Δημήτρης Γιαννόπουλος
Δημήτριος Δήμου
Δημήτρης Μηλιάδης
Δημήτριος Γερούκαλης
Δημήτριος Α. Μάος
Δημήτριος Νατσιός
Διαμαντής Μπασάντης
Διονύσης Κονταρίνης
Διονύσιος Καραχάλιος
Ειρήνη Στασινοπούλου
Ελένη Lang - Γρυπάρη
Ελευθερία Μαντζούκου
Ελευθέριος Λάριος
Ελλη Γρατσία Ιερομνήμων
Ηλίας Ηλιόπουλος
Θεόδωρος Μπατρακούλης
Θεόδωρος Ορέστης Γ. Σκαπινάκης
Θεοφάνης Μαλκίδης
Θύμιος Παπανικολάου
Θωμάς Δρίτσας
Ιωάννης Μιχαλόπουλος
Ιωάννης Χαραλαμπίδης
Ιωάννης Γερμανός
Κρίτων Σαλπιγκτής
Κυριάκος Κατσιμάνης
Κυριάκος Σ. Κολοβός
Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου Σταμπουλής
Κωνσταντίνος Ναλμπάντης
Κωνσταντίνος Ρωμανός
Κωνσταντίνος Χολέβας
Λαμπρινή Θωμά
Μαίρη Σακελλαροπούλου
Μανώλης Βασιλάκης
Μανώλης Εγγλέζος - Δεληγιαννάκης
Μάρκος Παπαευαγγέλου
Μάρω Σιδέρη
Μιλτιάδης Σ.
Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Μιχάλης Κ. Γκιόκας
Νέστωρ Παταλιάκας
Νικόλαος Μάρτης
Νίκος Ζυγογιάννης
Νίκος Καλογερόπουλος Kaloy
Νίκος Λυγερός
Νίκος Παπανικολάου
Νίκος Σαραντάκης
Νίνα Γκατζούλη
Παναγιώτης Α. Μπούρδαλας
Παναγιώτης Ανανιάδης
Παναγιώτης Ήφαιστος
Παναγιώτης Α. Καράμπελας
Παναγιώτης Καρτσωνάκης
Παναγιώτης Φαραντάκης
Παναγιώτης Χαρατζόπουλος
Πανίκος Ελευθερίου
Πάνος Ιωαννίδης
Πασχάλης Χριστοδούλου
Παύλος Βαταβάλης
Σοφία Οικονομίδου
Σπυριδούλα Γρ. Γκουβέρη
Σταύρος Σταυρίδης
Σταύρος Καρκαλέτσης
Στέλιος Θεοδούλου
Στέλιος Μυστακίδης
Στέλιος Πέτρου
Στέφανος Γοντικάκης
Σωτήριος Γεωργιάδης
Τάσος Κάρτας
Φαήλος Κρανιδιώτης
Φειδίας Μπουρλάς
Χρήστος Ανδρέου
Χρήστος Δημητριάδης
Χρήστος Κηπουρός
Χρήστος Κορκόβελος
Χρήστος Μυστιλιάδης
Χρήστος Σαρτζετάκης
Χριστιάνα Λούπα
Χρίστος Δαγρές
Χρίστος Δ. Κατσέτος
Χρύσανθος Λαζαρίδης
Χρύσανθος Σιχλιμοίρης
Gene Rossides
Marcus A. Templar

Επικοινωνία
Οι απόψεις σας είναι ευπρόσδεκτες!
 

 


Δώδεκα αντίποινα

Δημήτριος Δήμου

Αντίβαρο, Φεβρουάριος 2008

                                  

Οργιζόμαστε πάνω στα ερείπια που προκάλεσε η από ετών ανερμάτιστη, πρόχειρη και εθνικά απαράδεκτη Ελληνική εξωτερική πολιτική. Πραγματική οργή μας καταλαμβάνει, όταν μετά τόσα χρόνια λαθεμένης, οσφυοκαμπτικής και γκραικυλίστικης εξωτερικής πολιτικής, έρχεται ο ίδιος ο τότε Πρωθυπουργός που τη γέννησε και την εφάρμοσε, να μιλήσει για το μεγάλο λάθος της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ομολογεί πλέον ο κ. Σημίτης, ότι δεν χωρά στην Ευρωπαϊκή οικογένεια η Τουρκία. Διερετώμεθα, αν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, από  ένα πολιτικό που διετέλεσε πρωθυπουργός για δύο ολόκληρες τετραετίες. Δηλαδή σκύψαμε το σβέρκο, μας καβάλησαν οι Τούρκοι,, δώσαμε σαν υποτελείς τα πάντα, βρίσαμε και σκορπίσαμε ένα κάρο αχαρακτήριστους χαρακτηρισμούς σε όσους αντετίθεντο στα δουλικά καμώματά μας και τώρα λέμε, κάναμε λάθος. Πως θα βγεί η χώρα από τον λαβύρινθο που μας βάλανε οι τότε και οι σημερινοί διοικούντες που πήραν τη σκυτάλη και συνεχίζουν να είναι περήφανοι που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας; 

 

Έχει την αίσθηση ο τ. πρωθυπουργός ότι με μια ομολογία και ένα συγνώμη, τα πράγματα αποκαθίστανται στη προτέρα  τους κατάσταση; Νομίζει ότι το «ευαχαριστώ» στους Αμερικάνους πάει πέρασε, ο αέρας το πήρε;  Το βέβαιο είναι ότι θα το πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη.  Όπως θα πληρώσουμε την αποδοχή του σχεδίου Αναν για τη Κύπρο, τη Μαδρίτη, το Ελσίνκι και τις Ζεϊμπεκιές για το Αιγαίο, αλλά και τις παλινωδίες μας για το Σκοπιανό. Επομένως για το κ. Σημίτη το αναπάντητο ερώτημα είναι, γιατί χάραξε και υιοθέτησε αυτή την υποχωρητική, καταστρεπτική, εθνική γραμμή. Το έκανε σκόπιμα, ή δεν ήξερε τι έκανε ο κ. καθηγτής (καημένε Βίσμαρκ); Τότε ήταν στην εξουσία και ήταν εντεταλμένος να υπακούει στα κελεύσματα της Αμερικής, ενώ τώρα αποδεσμευμένος λεει την αλήθεια; Αλλά και στο εσωτερικό για το μόνο που μπορεί να  κομπάζει είναι οι μίζες και η διαφθορά. Δυστυχώς τη γραμμή Σημίτη ακολουθεί βήμα προς βήμα και η σημερινή Κυβέρνηση. Πρέπει να καταλάβουμε καλά όλοι, ότι αυτά που βλέπουμε τα τραγελαφικά, με τις Ζαχοπουλειάδες, τα μαύρα χρήματα, τους εκδότες, τους βουλευτές μεσάζοντες, αντίστοιχα επιδεικνύουμε και στο εξωτερικό, γιαυτό  μας κράζουν οι ξένοι. Δείτε το έγκλημα που συντελείται μπροστά στα μάτια μας, με το Σκοπιανό και βουβοί αναπολήστε, από πού ξεκινήσαμε και που φτάσαμε.

 

Υποχωρήσανε άτακτα από τις Ελληνικές θέσεις. Αδιάντροπα καταργήσανε σιωπηρά την απόφαση των Αρχηγών,  περί μη αποδοχής χρήσεως του ονόματος «Μακεδονία», συνθέτου ή παραγώγου αυτού, υπό των Σκοπίων. Φτιάξανε  την κατάπτυστη ενδιάμεση συμφωνία. Βγήκανε στο συργιάνι παρακαλώντας τους Σκοπιανούς και τους Αμερικάνους, αλλά μάταια γιατί όλοι μεν λυπούνται τους κακομοίρηδες, κανείς όμως δεν τους παίρνει στα σοβαρά. Ποτέ να μην ξεχάσετε τους στιγματισμένους Ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ των Σκοπίων, στις παραγράφους 11 και 13 του Ευρωπαϊκού ψηφίσματος. Κακομοίρηδες και γελοίους, μας καταντήσανε και αν υπάρχουν ακόμα Έλληνες με φιλότιμο ας βγούμε στους δρόμους να τους διώξουμε. Στο τέλος- τέλος τα λεφτά μας τρώνε και τίποτε άλλο. Να φύγουν από την εξουσία και να κρυφτούν από προσώπου γης, οι ένοχοι του εξευτελισμού της Πατρίδος μας. Τώρα τρέχει η Υπουργός μας των Εξωτερικών στις ΗΠΑ, γιατί Αμερικάνοι και Γερμανοί μας διεμήνυσαν να μην τολμήσουμε να ασκήσουμε βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Η Κοντολίζα είπε ότι θα δεχθεί την Ελληνίδα ΥΠΕΞ αλλά μετά τον Υπουργό εξωτερικών των Σκοπίων  Μιλόσοσκι. Αυτό είναι το κύρος της Ελλάδος που διοικείται από τα προβληματικά παιδιά δέκα οικογενειών.

 

Αλλά το χειρότερο όλων είναι η ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων. Τέτοια νίλα και τέτοιο εξευτελισμό δεν το περιμέναμε ποτέ. Η Κυβέρνηση των Σκοπίων ανακοίνωσε κατάλογο δώδεκα μέτρων- αντιποίνων που θα εφαρμόσει σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν συνετισθεί. Σημειώστε σας παρακαλώ ένα προς ένα τα αντίποινα αυτά, και περιμένετε την εξέλιξη.

 

Πρώτο αντίποινο, η επαναφορά της σημαίας με τον δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας.

 

Δεύτερο, καταγγελία της ενδιάμεσης συμφωνίας. Κάποια γνώμη θα είχε επ’ αυτού και ο κ. πρόεδρος της δημοκρατίας μας.

 

Τρίτο, άμεση διακοπή των υπό το κ. Νίμιτς συνομιλιών. Μάλιστα ο πρόεδρος Τσερβενκόφσκι  δήλωσε ότι η χώρα του έχει σαν κόκκινη γραμμή το συνταγματικό της όνομα και καμιά υποχώρηση δεν γίνεται, γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένο με την εθνική τους ταυτότητα. Προτάσεις σαν αυτές του Νίμιτς, πρόσθεσε, δεν γίνονται αποδεκτές.

 

Τέταρτο, προσφυγή στη Γ.Σ. του ΟΗΕ για αναγνώριση του συνταγματικού τους ονόματος « Μακεδονία». 

 

Πέμπτο, άμεση παρέμβαση στο εσωτερικό της Ελλάδος και ανάδειξη της «μακεδονικής» μειονότητας με όλα τα συμπαρομαρτούντα.

 

Έκτο, απαίτηση της άρσης της …απαγόρευσης (που μας κατάντησαν) της «Μακεδονικής» γλώσσας μέσα στην Ελλάδα.

 

Έβδομο, δημοψήφισμα ώστε να επικυρωθεί με λαϊκή εντολή το όνομα της Μακεδονίας για να αποκλεισθεί κάθε ενδεχόμενο συμβιβασμού στο μέλλον.

 

Όγδοο,  ανάπτυξη στενών σχέσεων με το Ψευδοκράτος του Ταλάτ. Ένατο, άμεση μετονομασία κτιρίων, δρόμων και τεχνικών έργων, με χρησιμοποίηση ονομάτων της αρχαίας Μακεδονίας.

 

Δέκατον, λήψη όλων των μέτρων που δίδονται στα πλαίσια της διεθνούς κοινότητος για απομόνωση της Ελλάδος …και δικαίωση…των Σκοπιανών αιτημάτων. Τα δύο άλλα αντίποινα η Σκοπιανή κυβέρνηση τα κράτησε μυστικά, ως τα μεγάλα της ατού. Όμως διέρρευσαν και σχετίζονται το μεν ένα με εδαφικές διεκδικήσεις μέχρι και την Θεσσαλονίκη, το δε άλλο για αμυντική στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία.

 

Προ καιρού ο πρωθυπουργός Γκρουέφσκι, κατέθεσε στεφάνι για τον ήρωα των Σκοπιανών Γκότσε Ντέλτσεφ (Κομιτατζής σφαγέας του Ελληνισμού) όμως το εναπόθεσε μπροστά σε μια στήλη που είχε το χάρτη των Σκοπίων με την επιγραφή Μακεδονία και εντός των ορίων κράτους αυτού, τη Φλώρινα, τη Κοζάνη, τη Καστοριά, τη Θεσσαλονίκη, τη Κατερίνη, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική, τις Σέρρες, τη Δράμα, τη Καβάλα  κλπ.

 

Εκεί λοιπόν κατρακυλήσαμε; Αντί να βάλει όρους και αντίποινα ευθύς εξ αρχής η Ελλάδα, να το κάνουν σήμερα τα Σκόπια; Φθάσαμε ακριβώς στο σημείο που ο Νταν Φρίντ μας είχε εντάξει στην ομιλία του στο εθνικό συμβούλιο (NSC) των ΗΠΑ. Είχε πει τότε, ότι η Ελλάδα είναι ένας χάρτινος τίγρης (paper tiger), που στο τέλος κάνει αυτό που της λέμε. Θέλω επίσης να επισημάνω και κάτι άλλο. Μας λένε ότι τα Σκόπια δεν μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την Ελλάδα. Διαφωνώ κάθετα. Στο σημείο που μας φτάσανε, οι χειρισμοί τους και η εξάρτυσή τους από κέντρα του εξωτερικού, η υπηρέτηση ξένων συμφερόντων, έχουν κάνει τα Σκόπια απειλή. Η παραμέληση της Εθνικής μας Άμυνας, η ρουσφετολογία μεταθέσεων και επιλογών, η αρπαγή των κονδυλίων των εξοπλισμών, οι σκανδαλώδεις μετατάξεις, η αδιαφορία για τις Μονάδες των πρόσω, μας έφεραν στο κρίσιμο σημείο του χάρτινου τίγρη. Απορώ πως κοιμούνται ήσυχοι οι άρχοντες της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ευωχούμενοι αλλήλοις παραθέτοντας δεξιώσεις, ή εν ευφορία επιδαψιλεύοντας κολακείες, εν περιπτώσει μάλιστα ανταλλάσσοντας  μετάλλια εξαιρέτων πράξεων και όπου δει ανακηρυσσόμενοι επίτιμοι δημότες απορφανισμένων πόλεων. Η ιστορία θα είναι γι’ αυτούς αμείλικτη.

 

 

Δ.  Δήμου                                                         

Αθήνα 14/02/2008

http://www.antibaro.gr