Κατηγορίες άρθρων

 Η πικρή αλήθεια

Αρχική σελίδα
Εξωτ. πολιτική/ Διπλωματία
Εθνικά θέματα
Κοινωνία
Πολιτισμός
Θρησκεία
Διεθνή
Βιβλιογραφία/ Συνδέσεις
Εκδηλώσεις
Οπτικοακουστικό
υλικό
Δελτία
Ενημέρωσης
Ιστολόγιο
Αντίβαρου
Άγρα γραπτών
Πρόσφατα κείμενα
Με χρονολογική σειρά.
Δελτίο ενημέρωσης!
Εγγραφή Διαγραφή
Συγγραφείς

Αθανάσιος Γιουσμάς
Άθως Γ. Τσούτσος
Άκης Καλαιτζίδης
Αλέξανδρος Γερμανός
Αλέξανδρος-Μιχαήλ Χατζηλύρας
Αλέξανδρος Κούτσης
Αμαλία Ηλιάδη
Ανδρέας Σταλίδης
Ανδρέας Φαρμάκης
Ανδρέας Φιλίππου
Αντώνης Κ. Ανδρουλιδάκης
Αντώνης Λαμπίδης
Αντώνης Παυλίδης
Απόστολος Αλεξάνδρου
Απόστολος Αναγνώστου
Αριστείδης Καρατζάς
Αχιλλέας Αιμιλιανίδης
Βάιος Φασούλας
Βαν Κουφαδάκης
Βασίλης Γκατζούλης
Βασίλης Ζούκος
Βασίλης Κυρατζόπουλος
Βασίλης Πάνος
Βασίλης Στοιλόπουλος
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)
Βασίλης Φτωχόπουλος
Βένιος Αγελόπουλος
Βίας Λειβαδάς
Βλάσης Αγτζίδης
Γεράσιμος Παναγιωτάτος-Τζάκης
Γιάννης Διακογιάννης
Γιάννης Θεοφύλακτος
Γιάννης Παπαθανασόπουλος
Γιάννης Τζιουράς
Γιώργος Αλεξάνδρου
Γιώργος Βλαχόπουλος
Γιώργος Βοσκόπουλος
Γιώργος Βότσης
Γιώργος Κακαρελίδης
Γιώργος Καστρινάκης
Γιώργος Κεκαυμένος
Γιώργος Κεντάς
Γιώργος Κολοκοτρώνης
Γιώργος Κουτσογιάννης
Γιώργος Νεκτάριος Λόης
Γιώργος Μαρκάκης
Γιώργος Μάτσος
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
Γιώργος Σκουταρίδης
Γιώργος Τασιόπουλος
Γλαύκος Χρίστης
Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Δημήτρης Γιαννόπουλος
Δημήτριος Δήμου
Δημήτρης Μηλιάδης
Δημήτριος Γερούκαλης
Δημήτριος Α. Μάος
Δημήτριος Νατσιός
Διαμαντής Μπασάντης
Διονύσης Κονταρίνης
Διονύσιος Καραχάλιος
Ειρήνη Στασινοπούλου
Ελένη Lang - Γρυπάρη
Ελευθερία Μαντζούκου
Ελευθέριος Λάριος
Ελλη Γρατσία Ιερομνήμων
Ηλίας Ηλιόπουλος
Θεόδωρος Μπατρακούλης
Θεόδωρος Ορέστης Γ. Σκαπινάκης
Θεοφάνης Μαλκίδης
Θύμιος Παπανικολάου
Θωμάς Δρίτσας
Ιωάννης Μιχαλόπουλος
Ιωάννης Χαραλαμπίδης
Ιωάννης Γερμανός
Κρίτων Σαλπιγκτής
Κυριάκος Κατσιμάνης
Κυριάκος Σ. Κολοβός
Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου Σταμπουλής
Κωνσταντίνος Ναλμπάντης
Κωνσταντίνος Ρωμανός
Κωνσταντίνος Χολέβας
Λαμπρινή Θωμά
Μαίρη Σακελλαροπούλου
Μανώλης Βασιλάκης
Μανώλης Εγγλέζος - Δεληγιαννάκης
Μάρκος Παπαευαγγέλου
Μάρω Σιδέρη
Μιλτιάδης Σ.
Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Μιχάλης Κ. Γκιόκας
Νέστωρ Παταλιάκας
Νικόλαος Μάρτης
Νίκος Ζυγογιάννης
Νίκος Καλογερόπουλος Kaloy
Νίκος Λυγερός
Νίκος Παπανικολάου
Νίκος Σαραντάκης
Νίνα Γκατζούλη
Παναγιώτης Α. Μπούρδαλας
Παναγιώτης Ανανιάδης
Παναγιώτης Ήφαιστος
Παναγιώτης Α. Καράμπελας
Παναγιώτης Καρτσωνάκης
Παναγιώτης Φαραντάκης
Παναγιώτης Χαρατζόπουλος
Πανίκος Ελευθερίου
Πάνος Ιωαννίδης
Πασχάλης Χριστοδούλου
Παύλος Βαταβάλης
Σοφία Οικονομίδου
Σπυριδούλα Γρ. Γκουβέρη
Σταύρος Σταυρίδης
Σταύρος Καρκαλέτσης
Στέλιος Θεοδούλου
Στέλιος Μυστακίδης
Στέλιος Πέτρου
Στέφανος Γοντικάκης
Σωτήριος Γεωργιάδης
Τάσος Κάρτας
Φαήλος Κρανιδιώτης
Φειδίας Μπουρλάς
Χρήστος Ανδρέου
Χρήστος Δημητριάδης
Χρήστος Κηπουρός
Χρήστος Κορκόβελος
Χρήστος Μυστιλιάδης
Χρήστος Σαρτζετάκης
Χριστιάνα Λούπα
Χρίστος Δαγρές
Χρίστος Δ. Κατσέτος
Χρύσανθος Λαζαρίδης
Χρύσανθος Σιχλιμοίρης
Gene Rossides
Marcus A. Templar

Επικοινωνία
Οι απόψεις σας είναι ευπρόσδεκτες!
 

 


Η πικρή αλήθεια

Δημήτριος Δήμου

Αντίβαρο, Νοέμβριος 2007

                                                      

Είμαι απογοητευμένος από το χειρισμό του Σκοπιανού, που εξελίσσεται σε μια γαγγραινοποιημένη βαθιά πληγή στο σώμα της Ελλάδος. Η Ελληνική εξωτερική πολιτική, όχι απλώς είναι ανύπαρκτη, αλλά συνεχίζει δεκαετίες τώρα, να εκθέτει και να υποβαθμίζει τη χώρα διεθνώς, σε βαθμό καταισχύνης. Όλοι οι εκάστοτε ΥΠΕΞ  και ο ψηλός και ο χοντρός και ο πολύ κοντός  και η χαμογελαστή, αλλά και οι παλιότεροι που σήμερα πολιτειακά αναβαθμισμένοι  βγάζουν  σπίθες πατριωτισμού,  έχουν βαριά ευθύνη για τους χειρισμούς που κάνανε και βεβαίως η ιστορία θα τους το αποδώσει. Έτσι και τώρα που το Σκοπιανό βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού, δε περιμένω κάτι καλύτερο από πλευράς πολιτείας. Δεν πρόκειται να ξαφνιαστώ ούτε από τη σύνθετη ονομασία, ούτε από τη κατανόηση (βλέπε άτακτη υποχώρηση) της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για την …προάσπιση της ασφάλειας της ευαίσθητης περιοχής μας και γενικότερα των παγκόσμιων ισορροπιών. Άλλωστε μην πολυπιστεύετε τις μάχες που μας λένε από το ΥΠΕΞ, αφού το ΝΑΤΟ έχει σοβαρούς καταστατικούς λόγους για να μην αποδεχθεί τα Σκόπια στον οργανισμό. Έτσι ανέξοδα θα ακούσετε και πάλι διθυράμβους με βαρύγδουπες λογοτεχνικές αμπελοφιλοσοφίες που θα σκεπάσουν τις μυρουδιές της εθνικής μας ντροπής.

 

Δυστυχώς ο Ελληνικός λαός δεν είναι απλώς ανενημέρωτος, αλλά έχει συρθεί σε μια μεγάλη πλάνη με ευθύνη πολλών. Όπως απεκάλυψε προ ημερών (και δεν είναι τυχαίο), ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, η σύνθετη ονομασία είχε συμφωνηθεί και όπως είπε αυτά τα είχε συζητήσει και με το Κωνσταντίνο Καραμανλή. Είναι λοιπόν υποχρέωση πλέον της πολιτείας να δώσει τα απόρρητα πρακτικά του συμβουλίου Αρχηγών στην δημοσιότητα, για να δούμε ποιος κοροϊδεύει ποιόν, παρότι όλοι μαζί κοροϊδεύουν το λαό. Από την άλλη μεριά, όσοι μάχονται υπέρ της απαγόρευσης χρησιμοποίησης της ονομασίας «Μακεδονία» και παραγώγων αυτής από τα Σκόπια, δεν υποψιάζονται ότι η μάχη για το όνομα έχει χαθεί και έχει γίνει αποδεκτή η σύνθετη ονομασία. Ναι, το λέγω μετα πεποιθήσεως, ότι ήδη προ πολλού συζητούμε κάποια υποφερτή σύνθετη ονομασία με βάση τη  λέξη «Μακεδονία, την οποία απορρίπτουν διαρρήδην τα Σκόπια. Τα βάσανα μας και το κατάντημά μας δεν έχουν τελειωμό. Οι Σκοπιανοί αλλού πια κτυπάνε πλευρικά την Ελλάδα και κανείς μας δεν το έχει πάρει είδηση. Το όνομα έχει πια ξεπερασθεί και οι Σκοπιανοί έχουν μπεί για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκησης. Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

 

Ας δούμε πόσο συστηματικά δούλεψαν όλα αυτά τα χρόνια τα Σκόπια, όταν η Ελληνική διπλωματία πίστευε, ότι οι ξένοι οφείλουν να διαβάσουν ιστορία, να αναγνωρίσουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, να μαλώσουν τα Σκόπια και να συρθούν μπροστά μας γονατιστοί…..ζητώντας ταπεινά συγνώμη για τη μεγάλη ιστορική απρέπεια. Αντίθετα οι Σκοπιανοί ξόδεψαν δισεκατομμύρια, μπήκαν στην αυλή της εξουσίας των ΗΠΑ και άλλων δυνατών κρατών, δημιούργησαν ισχυρά λόμπυς και κατάφεραν να περάσουν τη γραμμή τους. Ο Σόρος έγινε ο πατερούλης με τη πορτοφόλα, που εξαγόραζε τους πάντες και τα πάντα, ενώ εμείς χασκογελούσαμε. Στη συνέχεια μπήκαν στα Πανεπιστήμια, διότι κατάλαβαν ότι δια της παιδείας θα έπαιρναν το πάνω χέρι. Όταν μάθαμε εμείς ότι ακόμα και η βιβλιοθήκη του καλυτέρου πανεπιστημίου του κόσμου  Χάρβαρτ είχε μόνο τη Σκοπιανή άποψη περί Μακεδονίας, ο αιφνιδιασμός μας ήταν απόλυτος. Όλο αυτό το διάστημα οι Σκοπιανοί μας μελετούσαν καλά και μας παρακολουθούσαν στενά.

 

Εμείς στη αβελτηρία και στο νιρβάνα μας, μέσα στα απόβλητα των εσωτερικών μας διενέξεων, όπου οι πολιτικοί μας έχουν αντικαταστήσει τους Εθνικούς μας αγώνες με κομματικούς, είχαμε άλλες πιο σοβαρές προτεραιότητες. Πρώτα το κόμμα με τις αρπαχτές και μετά το Έθνος. Δείτε τους στα τηλεοπτικά παράθυρα, που μόνο για κομματικούς αγώνες επαίρονται. Αυτό είναι το πιστεύω τους και αυτό περνάνε στο λαό και στη νεολαία. Οι Σκοπιανοί λοιπόν με πολλά έξοδα στείλανε και μορφώσανε στις ΗΠΑ νέους και δημιούργησαν φοβερά κυβερνητικά στελέχη, που βάζουν στη μια τσέπη τους δικούς μα παλαιοκομματικούς. Προχθές ο κυβερνητικός τους εκπρόσωπος μίλησε για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια που επενδυθήκανε στην εκπαίδευση των νεαρών Υπουργών της κυβέρνησής τους. Οι Σκοπιανοί δημιούργησαν όπου γης υπάρχουν ομοεθνείς τους, μαχητικές οργανώσεις (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Βρετανία….) για να επιβάλουν σε λαούς και κυβερνήσεις τη γραμμή τους. Τούτων δοθέντων το θέμα του ονόματος έπεσε σαν ώριμο φρούτο και φυσικά νομοτελειακά ήρθε, η χιονοστιβάδα των αναγνωρίσεων από τη παγκόσμια κοινότητα. Έτσι δουλεύουν οι λαοί (που στη προκειμένη περίπτωση δεν είναι καν λαοί, αλλά θέλουν να γίνουν) για να ζήσουν.

 

Η Ελλάδα αντιπαρέταξε τη Γροσομανίδου, τη Ρεπούση  και τους ομοϊδεάτες τους. Ακούστε την άποψη-εκτίμηση του 32χρονου ΥΠΕΞ  Μιλοσόσκι στα Νέα: «Στη πραγματικότητα πρόκειται για μονομερές θέμα. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα που η Ελληνική Μακεδονία λέγεται έτσι…! Όχι διεθνές, ούτε καν διμερές, μονομερές…» Δηλαδή, μας είπε κατάμουτρα ότι είμαστε παλαβοί. Πιο προκλητικός όμως ήταν ο νεαρός Υφυπουργός Πετρόφ. «Του χρόνου θα μπούμε στο ΝΑΤΟ, ενώ είναι ρεαλιστικές οι πιθανότητες ορισμού της ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών  διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

 

Επομένως, αν κάποιος θέλει να συνεχίσει να πιπιλάει το δάκτυλό του και να επαναλαμβάνει κλαψιάρικα το ίδιο παράπονο και στις επόμενες δύο και περισσότερες χιλιετίες, αυτό είναι πρόβλημά του».  Ανατέλλοντος του 2007 οι Σκοπιανοί βάλανε σε ενέργεια το νέο μεγαλόπνοο σχέδιο σε βάρος της Ελλάδος. «Θα στριμώξουμε τώρα τους Έλληνες με την διεκδίκηση και την αναγνώριση Μακεδονικής μειονότητος στη Βόρεια Ελλάδα», είπαν. Ο νεαρός Σκοπιανός πρωθυπουργός Ν. Γκρουέφσκι, τορπιλίζοντας τη διαμεσολάβηση ΝΙΜΙΤΣ και διακηρύσσοντας την απεμπόληση ακόμα και σύνθετης ονομασίας, προχώρησε στην αποκάλυψη του σχεδίου τους. «Θέμα ονόματος δεν υπάρχει, θα αγωνιστούμε για τον σεβασμό, των μειονοτικών και εθνικών  δικαιωμάτων των Μακεδόνων που ζούν στο έδαφος των γειτόνων μας». Υπογραμμίζω τη λέξη εθνικών γιατί λέει πάρα πολλά. Η Ελλάδα δια του κυβερνητικού εκπροσώπου έκανε μια δήλωση που έσπασε τα ..παΪδια του Γκρουέφσκι. « Η Αθήνα σέβεται τις διαδικασίες και αν έχει κάτι να πει……» (δεν αξίζει κάτι παρακάτω καταλάβαμε..).

 

Ο δραστήριος και ουσιαστικός Μιλοσόσκι κατάφερε να  πάρει συμμάχους του τους Αλβανόφωνους, με τον ηγέτη τους  Μ. Θάτσι και τους Τούρκους. Το παιχνίδι έχει χοντρύνει.  Όμως ακόμα δεν σας έχω αποκαλύψει και τα χειρότερα. Στις ΗΠΑ ο άνθρωπος που κατάφερε, ώστε ο Μπούς την επομένη της αναρρήσεως του στον προεδρικό Θώκο να εξαγγείλει την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία, πρόεδρος της Μακεδονικής διασποράς κ. Κολοσόσκι, δήλωσε απερίφραστα στους  W. Times ότι: « Η Ελλάδα προσάρτησε βίαια ένα μεγάλο κομμάτι της Μακεδονίας στους  πολέμους 1912-13, αρνείται την ύπαρξη Μακεδονικού λαού στις περιοχές αυτές, ενήργησε βίαιη αφομοίωση των Μακεδόνων, μια πραγματική γενοκτονία».

 

Επομένως και όλοι εσείς που μάχεστε και δικαίως, για το όνομα είστε παντελώς ανενημέρωτοι. Αυτό που σας κρύβουν συστηματικά κάτω από τη διαμάχη του ονόματος που γιαυτούς έχει λήξει προ πολλού, είναι οι Σκοπιανές διεκδικήσεις. Παράγοντες της Σκοπιανής κυβέρνησης υπαινισσόμενοι και Τουρκική στήριξη, αφήνουν να διαχέεται και στρατιωτική υποστήριξη των ενεργειών τους στο μέλλον, για διεκδικήσεις υπέρ των αλύτρωτων Μακεδόνων. Το «αλα Τούρκα», σήμερα άρχισε να αποτελεί και αντιγραφή μεθόδων των Σκοπιανών από  τους Ανατολικούς μας  γειτόνες.

 

Το «Εθνος της Κυριακής» δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Καψώνι στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ» από τους Σκοπιανούς. Δεν τον άφησαν να πετάξει πάνω από τον Σκοπιανό εναέριο χώρο, ζητώντας του να γράψει ότι ζητά άδεια από την Μακεδονία. Δεν βγάλαμε άχνα, ο Αρχηγός πήγε στο Βελιγράδι μέσω Βουλγαρίας. Εγώ απλά ρωτάω, θα τολμούσε ποτέ η Ελληνική Κυβέρνηση να το κάνει αυτό στο Αιγαίο, που κατά τους διεθνείς κανόνες πρέπει να το κάνει και έχει αυτό δικαίωμα, όταν οι Τούρκοι παραβιάζουν τα πάντα; Θα μου πείτε ότι εδώ ήρθε ο Μπουγιούκανιτ στη Θεσσαλονίκη και απρεπώς και προσβλητικότατα υπέδειξε στο δικό μας Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, να πετούν άοπλα τα Ελληνικά αεροσκάφη στο Αιγαίο. Η Σκοπιανή ενέργεια κατά του Έλληνα Αρχηγού, ακριβώς μας θυμίζει τις εναέριες παρενοχλήσεις του αεροσκάφους του Έλληνα Υπουργού Άμυνας από τους Τούρκους. Ούτε και τότε εθίγει κανείς. Γιατί άραγε όλοι οι γείτονές μας δεν μας σέβονται, Γιατί οι σύμμαχοί μας δεν μας υπολογίζουν; Γιατί οι Αγγλοαμερικάνοι αλωνίζουν στα εθνικά μας θέματα; Η απάντηση είναι απλή. Τους αδύνατους όλοι τους χαστουκίζουν.

 

Όσοι λοιπόν,  μέσα και έξω από τις Ένοπλες Δυνάμεις ενεργείτε για τη συνεχή υποβάθμισή τους, να ξέρετε ότι είστε υπόλογοι έναντι του Έθνους και της Ιστορίας. Όσοι ανέχεστε αυτές τις προσβολές, σίγουρο είναι ότι θα ανεχτείτε και τα χειρότερα. Μπείτε στο site  του ΣΥΡΙΖΑ για να δείτε ποιος υποστηρίζει το Σκοπιανό θράσος, οι ξένοι ή οι Έλληνες; Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας δική του εθνική γραμμή  πάει στα Σκόπια να την υποβάλλει με σεβασμό στον κ. Γκρουέφσκι. Αυτοί μετά τη κατάργηση των Αρχαίων, μετά τη προτροπή των καταλήψεων και άλλα χειρότερα, προσπαθούν να καταργήσουν και τις παρελάσεις των μαθητών. Πιο καλά στα ναρκωτικά, παρά στα ιδανικά. Όλα αυτά θα τα πληρώσουμε ακριβά. Πως αύριο θα ζητήσουμε από τους νέους μας να προασπίσουν τη Πατρίδα αφού τους έχομε κόψει σύριζα την αγάπη προς αυτήν; Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και όλοι εσείς που μου λέτε παντού όπου με βρίσκετε, ότι με διαβάζετε, σταματήστε σας παρακαλώ να παριστάνετε τη βουβή πλειοψηφία. Απειλείται η ίδια μας η ύπαρξη.

 

Δ. Δήμου                                                                      Αθήνα 06/11/07

Αυτό το κείμενο είναι γραμμένο σε μονοτονικό. Διαβάστε την πολυτονική του έκδοση.

http://www.antibaro.gr