Δελτίο ενημέρωσης του Αντίβαρου 21 Δεκεμβρίου 2006

 

Χαίρετε,

Είκοσι ημέρες μετά το ξεκίνημα της πρωτοβουλίας του Αντίβαρου για την απόσυρση και επανασυγγραφή του νέου βιβλίου Ιστορίας της Στ' Δημοτικού και ως τώρα η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή! Πάνω από 1300 έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής και έχουν ήδη αποσταλλεί τα ονόματα και οι διευθύνσεις των υπογραφόντων σε όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου, καθώς και στα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Μεταξύ των υπογραφόντων εξέχουσες προσωπικότητες της Ελληνικής κοινωνίας, με προεξάρχων τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Χρήστο Σαρτζετάκη.

Οι αντιδράσεις ήταν λίγο αμήχανες. Υπήρξαν όμως και ήταν θετικές. Όπως γράφτηκε στον τύπο, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο «θορυβήθηκε» από την εώς τώρα επιτυχία της πρωτοβουλίας μας και προτίθεται να αναλάβει κάποια δράση, πιθανώς με τη σύσταση κάποιας επιτροπής για τη διερεύνηση του ζητήματος.

Τώρα είναι η ώρα να κορυφωθεί η πίεση! Έχουμε κάποια νέα άρθρα σχετικά με το ζήτημα αυτό, όπως για παράδειγμα του Κ. Ζουράρι από τη Μακεδονία, του Γ. Ρακκά από τη νέα εφημερίδα Ρήξη, του καθηγητή Φιλοσοφίας  Ρωμανού, μία ανανεωμένη μελέτη των Α. Παυλίδη και Ν. Λυγερού, μία επιστολή της Ένωσης Σμυρναίων καθώς και την εξιστόρηση της πορείας της οικογενείας και των προγόνων του Μιλτιάδη Σ. για να θυμηθούμε πώς ακριβώς οι Έλληνες «συνωστίζονταν» στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922.

Από εκεί και πέρα έχουμε πλουσιότατη αρθρογραφία και πάλι, με την Αγιογραφία του Α. Φαρμάκη, και ενδιαφέροντα κείμενα από τους συνεργάτες μας Χ. Κηπουρό, Γ. Καστρινάκη, Θ. Μπατρακούλη, Κ. Χολέβα, Β. Αγτζίδη, Δ. Νατσιό, Δ. Αλευρομάγειρο και τους νέους συνεργάτες Π. Καρρά και Α. Αποστολόπουλου που μας έστειλε την εξιοστόρηση της μάχης στο οχυρό Ιστί-Μπέη από τον πατέρα του..

 

Η επόμενη ανανέωση του Αντίβαρου θα γίνει μετά τις γιορτές στα μέσα Ιανουαρίου. Εώς τότε, σας ευχόμαστε Καλά κι Ευλογημένα Χριστούγεννα και ευτυχές το νέο έτος με υγεία σε εσάς και τους ανθρώπους που αγαπάτε.

 

====================================================================

 

 

 

Το αφιέρωμα στο βιβλίο (άρθρα συνεργατών και ολόκληρο το βιβλίο) - http://www.antibaro.gr/istoria.php

Η επιστολή διαμαρτυρίας και το μέρος όπου μπορείτε να συν-υπογράψετε το αίτημα - http://www.antibaro.gr/upografes.php

  

Για τα νέα μέλη του Αντίβαρου, τα παλαιότερα δελτία ενημέρωσης βρίσκονται πάντα στη διεύθυνση: http://www.ymlp.com/pubarchive.php?antibaro

 

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Ανδρέας Σταλίδης

http://www.antibaro.gr