Αντιδράστε για τη Θράκη!

Ας πάψει η μεμψιμοιρία για τη Θράκη
Ήρθε η ώρα να κάνουμε όλοι κάτι
Ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε όσους επί χρόνια προσπαθούν

Η Συλλογή Υπογραφών περατώθηκε.
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Αντιφωνητή
22 Ιανουαρίου 2008

«ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ»

Δεκαπενθήμερο Πανθρακικό

Έντυπο Γνώμης

 Καραθεοδωρή 15, 69100, Κομοτηνή

τηλ. 25310 81537,   τ/ο 2531081536
www.antifonitis.gr      karaiskk@otenet.gr
 Κομοτηνή, 22-01-08

 ΠΡΟΣ 
Τα ΜΜΕ των Αθηνών
και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Εχθές, 21-1-08, εστάλη στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με κοινοποίηση στους συναρμόδιους υπουργούς (Μπακογιάννη, Στυλιανίδη, Παυλόπουλο, Αλογοσκούφη), το κείμενο διαμαρτυρίας που ως «Πολίτες για τη Θράκη» διακινήσαμε στη Θράκη χέρι - χέρι και στο Διαδίκτυο (μέσα από την ιστοσελίδα ΑΝΤΙΒΑΡΟ). Ως γνωστόν, το κείμενο αναφερόταν στο προωθούμενο νομοσχέδιο για τα βακούφια και στην καθιέρωση ποσόστωσης 0,5% για τους μουσουλμάνους στους διορισμούς του Δημοσίου μέσω του ΑΣΕΠ. Το κείμενο συνυπέγραψαν 6.228 πολίτες (όταν εστάλησαν οι υπογραφές ήταν 6080), περίπου το ένα τρίτο των οποίων είναι από τη Θράκη, και οι οποίοι ζητούν:

1)      Να μην παραμεριστεί - υπονομευτεί ο (νόμιμος) μουφτής με την παράλληλη δημιουργία δίπλα του μιας πολιτικοοικονομικής εξουσίας που θα προκύψει από την εκλογή των Διαχειριστικών Επιτροπών στα ενοποιημένα κατά δήμο βακούφια

2)      Να μην καθιερωθεί το μέτρο της αντισυνταγματικής - αναξιοκρατικής ποσόστωσης στους διορισμούς του Δημοσίου, δίχως μάλιστα την παραμικρή αξίωση από πλευράς πολιτείας για την στοιχειώδη ελληνομάθεια των αυριανών κρατικών υπαλλήλων

Πρόκειται για μία μοναδική προσπάθεια απλών πολιτών, έξω από κάθε κομματικό μηχανισμό και έλεγχο, που μάλιστα προσπαθεί να προλάβει την ψήφιση του νομοσχεδίου κι όχι να σπεύδει εκ των υστέρων για αποκατάσταση της ζημίας. Και πέραν του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, προσπαθούμε αφενός να βάλουμε ένα φρένο στη λογική του κατήφορου των κρατούντων, της εξωραϊσμένης υποχωρητικότητας έναντι του τουρκικού εθνικισμού, και αφετέρου να κινητοποιήσουμε τον ελληνικό λαό που πρέπει να πάψει να επαφίεται σε κάποιους που δήθεν «ξέρουν». Ήδη έχουν γίνει πολλά επί χρόνια, πίσω από την πλάτη μας ή με την αδικαιολόγητη ανοχή μας, ας μην αφήνουμε πια ανεξέλεγκτη την όποια εξουσία να διαχειρίζεται εν λευκώ το αύριο των παιδιών μας!

Για την πρωτοβουλία,
Κώστας Καραΐσκος
Διευθυντής του «Αντιφωνητή»


 

 Ευχαριστήριο μήνυμα σε όσους υπέγραψαν ηλεκτρονικά μέσω του Αντίβαρου:

 

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνυπέγραψαν την έκκλησή μας κατά του νομοσχεδίου
για τα βακούφια της Θράκης και κατά της ποσόστωσης των μουσουλμάνων στους
διορισμούς του ΑΣΕΠ.
Ήταν η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο για θρακικό ζήτημα και η
επιτυχία (όσον αφορά την κινητοποίηση, τουλάχιστον) δείχνει το πώς πρέπει να
οργανωθούμε για να διεκδικήσουμε τα στοιχειώδη για τον τόπο μας. Άσχετα με
το τι θα πράξει τελικά η Κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα, είναι σημαντικό
να δούνε όλοι οι κρατούντες ότι η τοπική κοινωνία έχει ανεξάρτητη γνώμη,
ισχυρή φωνή και διάθεση αντίστασης στον εκφυλισμό.

(Καραΐσκος Κώστας,
διευθυντής του «Αντιφωνητή»)
 


 

Υπογράψτε το κείμενο διαμαρτυρίας
της εφημερίδας της Κομοτηνής ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ

Δυναμώστε ΣΗΜΕΡΑ τη φωνή της ΘΡΑΚΗΣ!

1. Διαβάστε το κείμενο της εφημερίδας, σχετικά με το νέο νομοσχέδιο
που κατατέθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2007 στη Βουλή

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ!

          Για δεκαετίες παρακολουθούμε απογοητευμένοι τις ενέργειες των ελληνικών κυβερνήσεων στη Θράκη. Συγκάλυψη των προβλημάτων, διαρκείς υποχωρήσεις στις απαιτήσεις της Αγκυρας, παραχώρηση εδάφους σε όσους επιβουλεύονται την κοινωνική γαλήνη και την εθνική μας κυριαρχία. Τελευταίο κρούσμα, το πρόσφατο σχέδιο Νόμου που αφορά την διαχείριση των μουσουλμανικών Βακουφίων στην Θράκη και το οποίο κατατέθηκε στις 7/12/2007 στη Βουλή.

          Πέρα από την ταπεινωτική συγκυρία που επιλέχθηκε (επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν) για την προώθηση της «τακτοποίησης» ενός χρόνιου τουρκικού αιτήματος, το ίδιο το κείμενο έχει δύο μεγάλες υποχωρήσεις.

  • Πρώτον αφαιρέθηκε από τον παλαιό νόμο (1091/1980) η «αρχή της διακρατικής αμοιβαιότητας». Έτσι, τα απομεινάρια της Ρωμιοσύνης στην Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο εγκαταλείπονται στις δικαστικές τους περιπέτειες!

  • Και δεύτερον συγκροτούνται 3 μόνον Διαχειριστικές Επιτροπές για τα δεκάδες βακούφια των πόλεων της Θράκης, επιτροπές που θα αποτελέσουν (ειδικά στην Κομοτηνή) ένα νέο κέντρο τουρκικής παρέμβασης. Είναι το τελειωτικό χτύπημα στο φιλειρηνικό ισλάμ και η καθιέρωση του εθνικιστικού κεμαλικού ισλάμ.

         Και σαν να μην έφταναν αυτά, στο άρθρο 23 επιβάλλεται ποσόστωση 0,5% για όλες τις προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ για τους μουσουλμάνους της Θράκης! Το αντίστοιχο προ δεκαετίας «προσωρινό» μέτρο της ποσόστωσης για την εισαγωγή μουσουλμάνων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας, επεκτείνεται και στην κατάληψη θέσεων στο ελληνικό Δημόσιο, καταρρακώνοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και συνταγματικότητας. Οι Έλληνες Χριστιανοί της Θράκης, οι «γκιαούρηδες» του γνωστού προεκλογικού βίντεο, οι οποίοι υφίστανται μια κρατική πολιτική επιβολής ανισοτήτων σε βάρος τους (με προσχήματα ...υψηλών πολιτικών και... λεπτών χειρισμών), δεν παρηγορούνται πια με μυθολογήματα για αναξιοπαθούσες μειονότητες. Αν κάποιοι βιώνουν πραγματικές ανισότητες αυτοί είναι οι μουσουλμάνοι Ρομά και οι Πομάκοι της Θράκης και όχι το αναπτυγμένο κοινωνικά, μορφωτικά και οικονομικά τουρκογενές κομμάτι της μειονότητας. Η συγκεκριμένη ποσόστωση διευρύνει ένα καθεστώς διακρίσεων σε βάρος των χριστιανών και σύντομα θα δημιουργήσει ανισότητες και εντάσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες για την περιοχή. Όσοι εντός και εκτός Ελλάδος σχεδιάζουν το μέλλον της Θράκης θα πρέπει να μη ξεχνούν ότι εδώ, εκτός από τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, ζουν και χριστιανοί.

          Απαιτούμε: Διατήρηση της αρχής της αμοιβαιότητας για τα βακουφικά, ως ασπίδα προστασίας για τα αντίστοιχα ελληνικά βακούφια στην Τουρκία, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης (την οποία συνθήκη προτάσσει και το ίδιο το νομοσχέδιο στο άρθρο 1). Αποφυγή κάθε τεχνητής ενοποίησης βακουφίων σε παντοδύναμες διαχειριστικές επιτροπές που θα αποτελέσουν έναν ακόμη θεσμό της Θράκης, ελεγχόμενο από την Αγκυρα. Αναβάθμιση του ρόλου των νόμιμων μουφτήδων, οι οποίοι ως ανώτερη ιερή αρχή στο ισλάμ, θα πρέπει να έχουν λόγο και στη διαδικασία αποδοχής υποψηφιοτήτων στις διαχειριστικές. Απόσυρση της ρατσιστικής ποσόστωσης για τους διορισμούς στο Δημόσιο και μέριμνα για την παροχή ελληνικής παιδείας και ίσων ευκαιριών σε όλους τους κατοίκους της Θράκης, χριστιανούς και μουσουλμάνους.

 ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ 

 

2. Υπογράψτε το κείμενο που θα αποσταλεί στις αρχές της χώρας:
Συμπληρώστε όλα τα πεδία
Αν δε δώσετε ΠΛΗΡΕΣ ονοματεπώνυμο
η υπογραφή σας θα ακυρωθεί

Ονοματεπώνυμο:
Email:
Επάγγελμα/ιδιότητα:
Πόλη:

 

 


Η λίστα με τα ονοματεπώνυμα όσων υπέγραψαν βρίσκεται εδώ!.
 

 Πρωτοβουλία της εφημερίδας Αντιφωνητής, του Κώστα Καραΐσκου
Η συλλογή υπογραφών μέσω διαδικτύου γίνεται σε συνεργασία με το Αντίβαρο αξιοποιώντας την εμπειρία από την πρωτοβουλία του για την απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της Στ' Δημοτικού

 

 

Ανδρέας Σταλίδης.
http://www.antibaro.gr
http://blog.antibaro.gr